Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ στο paok sports arenna τα είχε όλα. Οι αλλαγές στην σύνθεση του ΤΑΠ, οι νέοι παίκτες, το καλωσόρισμα τους από το ΤΑΠ, ο βοηθός του Ελγκέτα ο γνωστός σε όλους μας Φρέντι Μπρούκς) αλλα και η συζήτηση στα πηγαδάκια για τα εισιτήρια διαρκείας.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Αρχικά ο Αντώνης Τσαλόπουλος εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα θα τα καταφέρει και πάλι, και φυσικά οριοθέτησε τους στόχους του ΠΑΟΚ, σε απόλυτη ταύτιση με τα όσα πέτυχε τα τελειώνεται χρόνια. Το πρωτάθλημα φυσικά. Όμως η συζήτηση για τον αριθμό των ξένων, μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Όπως αρμόζει σε έναν πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ο Αντώνης Τσαλόπουλος ήταν κάθετα ξεκάθαρος, και οι τοποθετήσεις του δεν σηκώνουν παρερμηνειών: "Ας κάνουν ότι θέλουν" είπε αρχικά και συνέχισε: "Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πιο γλυκό και όμορφο πρωτάθλημα με δυο ξένους, αφού οι άλλοι ήταν τραυματίες. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ως πρώτοι, δεύτεροι και τέταρτοι. Ας καταταγούμε τρίτοι αν θέλουν φέτος. Απλά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ το μόνο του μέλημα είναι πώς θα κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του ( ο Ολυμπιακός) ενώ θέλω να ξέρω πώς ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Κ. Καραμπέτσος θα δει στα μάτια τους Έλληνες αθλητές, αυτούς δηλαδή που εκπροσωπούν και το Ελληνικό βόλεϊ στην εθνική. Με τον κύριο Κατσαρή συναποφασίζουμε και πάμε μπροστά. H Λίγκα οπως ειπα θέλει να αυξήσει τους ξένους για να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Δεν κάνει καλό για το άθλημα του βόλεϊ και για την εθνική ομάδα. Αν δεν σκέφτονται αυτοί το σπορ δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Και να αλλάξουν τα δεδομένα εμείς θα έχουμε τέσσερις ξένους.

Αν ερμηνεύσεις τις δηλώσεις του, θα διαπιστώσεις πως ο λόγος του ΤΑΠ είναι ξεκάθαρος και γεμάτος σιγουριά. Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας σημείωσε πώς ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για το Λίγκ Κάπ, ενώ με χαρακτηριστική τοποθέτηση δήλωσε: «Η ομάδα είναι έτοιμη. Και οι 14 παίκτες έτοιμοι. Θέλουμε να έχουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Θα παλέψουμε για τους στόχους μας». Πιστεύω πως σε αυτή την παρουσίαση, το μήνυμα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, ενωμένος, έτοιμος, αποφασισμένος και προπάντων βέβαιος για τον εαυτό του. Ας κάνει ότι θέλει και η ΕΣΑΠ και το υφυπουργείο και η ΕΟΠΕ. Το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ είναι έτοιμο να απαντήσει σε κάθε πρόκληση από τους αρμόδιους, με τις αποφάσεις τους που εντελώς τυχαία (εδώ γελάνε) εξυπηρετούν τον Ολυμπιακό. Εντελώς τυχαία.
Υπήρξαν όπως ανέφερα και αλλαγές στην σύνθεση της διοίκησης του ΤΑΠ, που πλέον γίνεται πενταμελές. Ο Αχιλλέας Τζήκας αναβαθμίστηκε, και πλέον είναι μέλος της διοίκησης, όπως και ο Αντώνης Λίτσας. Έφορος της ομάδας ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ στο πλευρό του Χόρχε Ελγκέτα, είναι πλέον ο Φεντι Μπούκς.