Δεν έχει σημασία αν η Λαμία δεν είναι επιπέδου ΠΑΟΚ. Δεν έχει καμία σημασία αν το ρόστερ των δύο είναι τελείως διαφορετικό, με εκείνο του ΠΑΟΚ να πλαισιώνεται από αστέρες πρώτης γραμμής.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Σημασία έχει πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε μπάλα, χάρισε ωραίες στιγμές, έβγαλε αυτοματισμούς και κυρίως έδειξε γιατί πλήρωσε αδρά για να πάρει τον Μαουρίτσιο.
Ένας από τους πλέον απαράβατους κανόνες της ζωής είναι ο εξής: ότι πληρώνεις παίρνεις. Αυτό ισχύει πάντα και για όλα. Έτσι και ο ΠΑΟΚ. Πλήρωσε και πήρε αυτόν τον παικταρά  (Μαουρίτσιο, περί ου ο λόγος)  που έδειξε πως με μια μπαλιά μπορεί να ξεκλειδώσει άμυνες, να ανοίξει το κάθε αμυντικό σύστημα και να φέρει τους συμπαίκτες του σε θέση βολής. Γενικώς ξέρει τι πρέπει να κάνει, και δεν ξοδεύει άσκοπα δυνάμεις.
Το έκανε με Λέοβατς, το έκανε στο δεύτερο γκολ και θα το κάνει και στα επόμενα παιχνίδια. Είναι παικταράς και το δείχνει. Έχω την εντύπωση πως ο "Δικέφαλος"  χρειαζόταν απόλυτα ένα τόσο καλό παιχνίδι, μέρες πριν μια σειρά αγώνων που μπορούν να κρίνουν πολλά για τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε το επίπεδο του, ικανοποίησε τους οπαδούς του που χάρισαν μέσα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, το ματς, όσο και αν εκ των προτέρων, ξέραμε πως η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Άλλωστε ο φετινός ΠΑΟΚ δεν μας συνήθισε να προηγείται 2-0 στο 20'.
Επιτέλους, είδαμε σπουδαίο θέαμα, όμορφα γκολ, ωραίους συνδυασμούς, εξαιρετικό passing game από τους παίκτες του Λουτσέσκου. Σε γενικές γραμμές αγαπητοί μου, είδαμε άλλη ομάδα… Μόνο αυτό μπορεί να πει κανείς για τον ΠΑΟΚ  που είδαμε την Κυριακή το απόγευμα (τηλεοπτικά) στην άδεια Τούμπα. Και δεν αναφέρομαι  μόνο στην νίκη, αλλά κυρίως στην εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό… Για πρώτη φορά εφέτος είδαμε τόσα «τριγωνάκια», τόσα 1-2 και γενικώς τόσες ομαδικές προσπάθειες…
Και κάτι τελευταίο που θα ήθελα να σημειώσω.  Τα πρωταθλήματα  τα κερδίζουν οι νικητές, δεν τα χάνουν οι losers ομάδες. Και τα παιχνίδια δεν τα χάνουν οι ηττημένοι, τα κερδίζουν οι νικητές. Αυτό πρέπει να το χωνέψουν καλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αρχικά, γιατί ακολουθούν και άλλα μεγάλα ματς. Με ένα Καραισκάκη δεν κρίθηκε κανένα πρωτάθλημα..