Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια  Επιστημονική Διημερίδα στις 17 και 18 Οκτωβρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.


Ο Οκτώβρης του 1917 συγκαταλέγεται αναμφίβολα στα γεγονότα σταθμούς του 20ού αιώνα, καθώς έθεσε σε κίνηση μια μακρόχρονη όσο και πολύσημη ιστορική δυναμική. Η ερμηνεία του, έναν αιώνα αργότερα, παραμένει ανοιχτή και διαμφισβητούμενη τόσο στον επιστημονικό όσο και στον δημόσιο λόγο. Πηγή έμπνευσης, αντικείμενο κριτικής ή και καταδίκης, δεν παύει να προκαλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών και να υποβόσκει στις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Σήμερα, εκατό χρόνια από την επανάσταση του 1917, το Μέγαρο Μουσικής διοργανώνει  διημερίδα εκδηλώσεων λόγου και τέχνης με τίτλο «100 χρόνια από την οκτωβριανή επανάσταση: Ουτοπία και ματαίωση, πρωτοπορίες και κοινωνική αλλαγή» με σκοπό την αναστοχαστική συνομιλία παρελθόντος – παρόντος και την  σύγχρονη αποτίμηση του ίδιου του γεγονότος, αλλά και όσων το πυροδότησαν, το συνόδευσαν και το διαδέχθηκαν.

Στη Διημερίδα συμμετέχουν με ομιλίες επιστήμονες διακεκριμένοι στο πεδίο τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τις συζητήσεις θα συνοδεύσουν παράλληλα εικαστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα με κλικ εδώ