Ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες για το Κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) ερευνούν οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης. 


Προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία της ΕΠΣΜ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, έξι αγώνες Κυπέλλου ερασιτεχνικών κατηγοριών, που διεξήχθησαν την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου, όπου προσφέρονταν για ζωντανό στοιχηματισμό.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγγας, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα αρμόδια για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αναστασία Καλαϊτζή, η οποία την ανέθεσε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η ΕΠΣΜ κινητοποιήθηκε, όταν προπονητής τοπικού σωματείου φέρεται να κατήγγειλε ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας του -η οποία αγωνίστηκε σ' ένα από τα επίμαχα ματς- ομολόγησε ότι προκάλεσε την αποβολή του στο παιχνίδι, επειδή είχε «ποντάρει»... αποβολή στο ματς! Η έρευνα έδειξε πως υπήρξαν κι άλλα πονταρίσματα σε διάφορα παιχνίδια, με μικρά, σχετικά, ποσά.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ