Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ξεκάθαρος σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τη Κύπρο. "Γίναμε ομάδα, παίζουμε καλά δύο χρόνια τώρα" είπε μεταξύ άλλων.
Kατά την άποψη μου έχει απόλυτο δίκαιο. Ακόμη και στα ματς που δεν κερδίσαμε με τους βασικούς διεκδικητές της πρόκρισης του ομίλου ( Βέλγιο και Βοσνία δηλαδή) ήμασταν καλοί, και αδικήσαμε εαυτόν. Ο Σκίμπε, παρά τις ενστάσεις που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε για τις επιλογές του, σημάζεψε την ομάδα και την έμαθε να έχει έναν αγωνιστικό προσανατολισμό. Όχι δηλαδή όπως το σύστημα πουθενά του Ρανιέρι. Θα ήταν άδικο, ακόμη και αν δεν ,πούμε στα μπαράζ, να το χρεώσουμε στον κόουτς. Η Εθνική έχει δείξει ότι ξαναγίνεται ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να δεχόμαστε ότι αυτοί είναι οι παίκτες μας, ότι τα χάφ μας δεν είναι της κλάσης παικτών που είχαμε το 2004 , και ίσως επιτέλους θα πρέπει να κοιταχτούμε στο καθρέφτη, για το γεγονός πως οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος μας, δεν βασίζονται πλέον σε Ελληνες παίκτες. Στην ερώτηση αν αυτή η ομάδα αξίζει να πάει στην Ρωσία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ αξίζει να πάει. Ένα άσχημο ματς έκανε με (Εσθονία) και έπαιξε ένα σπουδαίο ματς κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα ( Βέλγιο).

Θα προτιμούσα να ήμασταν κακοί με τους Βέλγους και να κερδίζαμε τους Εσθονούς. Ακόμη και με την Κύπρο θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το ματς με άνεση και να μην παίξουμε με την φωτιά. Στο δια ταύτα πιστεύω , ότι οι 19 βαθμοί που θα μαζέψουμε θα μας είναι αρκετοί για α μπούμε στα μπαράζ.

Ας κρατήσουμε όμως τη καλή εικόνα της ομάδας, το σημάζεμα του Σκίμπε και ας μην μπούμε και πάλι σε συζητήσεις περί προπονητή, αν δε μας πάει καλά το ταμείο τω βαθμών. Επιμονή, υπομονή και εμπιστοσύνη στο πλάνο του προπονητή. Αυτό είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι θα περπατήσουμε και στις επόμενες διοργανώσεις μας. η Εθνική έχει δείξει ότι ξαναγίνεται ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.