Το χρονοδιάγραμμα του Μετρό, με την έναρξη του να ορίζεται το Νοέμβριο του 2020, συζήτησαν σε συνάντηση τους ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.,
Γιάννης Μυλόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Φωκάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ενός έργου ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της.
Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Νοέμβριο του 2020 θα είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει η βασική γραμμή του Μετρό, αλλά και η γραμμή της Καλαμαριάς, ενώ πληροφόρησε τον κ. Φωκά πως στα μέσα της επόμενης δεκαετίας θα έχει παραδοθεί το σύνολο του έργου με όλες τις επεκτάσεις.
Όπως ενημερώθηκε ο κ. Φωκάς κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκε «μία πόλη κάτω από την πόλη» με τον κ. Μυλόπουλο να κάνει λόγο για οικισμούς, καταστήματα και μία μοναδική καμάρα. Επίσης, εξήγησε πως η Θεσσαλονίκη θα είναι σίγουρα η μοναδική πόλη στον κόσμο που στο κέλυφος των σταθμών της θα υπάρχει τοποθέτηση αρχαίων ευρημάτων σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
«Πρόκειται για ένα έργο υπεράνω κομμάτων. Πρόκειται για ένα έργο της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης και συμπλήρωσε: «Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να τελειώσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα του». Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στο κόστος του έργου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την κύρια γραμμή, ενώ στα 500 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος για τη γραμμή της Καλαμαριάς.