Ο Γιάννης Μανιάτης εκπροσώπησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στην καθιερωμένη συνέντευξη τυπου ενόψει του αγωνα με το Γιβραλτάρ. Τα πιο βασικά σημεία της τοποθτησης εχουν ως εξης:
« Ήμασταν τυχεροί και όλα ήρθαν όπως θέλαμε. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και κάναμε το ένα βήμα που χρειάζεται. Αύριο να νικήσουμε και να πάμε εκεί που αξίζουμε, στα μπαράζ. Ήταν ανοιχτά κινητά, τηλεοράσεις, όλα και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μια νίκη μακριά από το στόχο μας. Αυτό που έπρεπε να διορθώσουμε και το κάναμε γρήγορα μετά τα φιλικά στην Αυστραλία. Εκεί συζητήσαμε και γίναμε ξανά ομάδα. Βρήκαμε τη λύση και γρήγορα μπορούμε να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Στην Αυστραλία ξεκίνησαν όλα. Ήταν σημαντικά φιλικά για τη νοοτροπία μας και την ψυχολογία μας. Εκεί ήταν το κομβικό.

Τα καταφέραμε και στο Βέλγιο όπου παραλίγο να νικήσουμε και εδώ που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Βλέπουμε τους πάντες στα μάτια και δείχνουμε ότι μπορούμε να παίρνουμε προκρίσεις. Μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και να κάνουμε καλές πορείες». Οσο για την πίστη του για πρόκριση στο Παγκόσμιο κύπελλο ειπε: «Να περάσουμε στα μπαράζ και πιστεύω ότι είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Είμαστε έτοιμοι για να πάμε στη Ρωσία. Έχουμε τους παίκτες για να το κάνουμε. Μας σέβονται όλες οι ομάδες και το θέλουμε όλοι να βρεθούμε στη Ρωσία και να ξεχαστεί η κακή παρένθεση».