Αλλαγή σκηνικού έχουμε από σήμερα το πρωί. Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί βοριάδες και χιόνια στα ορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού! Ήδη ο υδράργυρος βρίσκεται σε πτωτική πορεία.

Όπως επισημαίνει ο δρ μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας "ένα γρήγορο πέρασμα βροχοπτώσεων θα έχουμε το Σάββατο μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Οι περισσότερες βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία και στη Θράκη, αφήνοντας ανέμους και αρκετή ψυχρούλα".
Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης που δημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ο δρ. μετεωρολογίας Μιχ. Σιούτας.

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που ήδη σημειώνονται στα δυτικά και στα βόρεια σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα . Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται σήμερα τις απογευματινές κυρίως ώρες στο νησί της Σαμοθράκης. Πάντως τα φαινόμενα σταδιακά από τα δυτικά και έως τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα θα σταματήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο τα 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Αύριο Κυριακή το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση των βορειοδυτικών ανέμων, οι οποίοι θα σημιώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας μικρή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Η μέγιστη τιμή δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 18-19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.