Ως αναμενόταν ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο Νόου Κάμπ από την Μπαρτσελόα ( 3-1) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και παραμένει χωρίς βαθμό στον όμιλο.
Κριτική στο παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει καθώς η Ελληνική ομάδα το μόνο που έκανε ήταν να αμείνεται και να διώχνει την μπάλα. Έπαιζε πίσω από την μεσαία γραμμή ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να σημειώσουν και άλλα γκολ. H διαφορά κλάσης ηταν δεδομένη και το γνωρίζαμε.

Η ανόητη αλλά δίκαιη αποβολή του Πικέ, που ήταν εκτός κλίματος, έφερε μια αναταραχή, αλλά η Μπαρτσελόνα επανέφερε την τάξη και δεν απειλήθηκε.

Η γηπεδούχος έφτιαξε στο 5' την πρώτη καλή φάση της με τον Σουάρες, προηγήθηκε στο 18' με το αυτογκόλ του Νικολάου, καθώς δεχόταν έντονη πίεση η άμυνα του από δεξιά

(0-1). Στο 24' η Μπαρτσελόνα άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν η κεφαλιά του Παουλίνιο σταμάτησε στο δοκάρι του Προτό. Η Μπαρτσελόνα σφυροκοπούσε τον Ολυμπιακό, έκανε την μία φάση μετά την άλλη, γκολ δεν έβαζε, και στο 42' διαταράχθησαν οι ισορροπίες όταν ο Πικέ απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.

Σωστότατη απόφαση. To σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο Β΄μέρος, παρά το γεγονός πώς η Μπαρτσελόνα έπαιζε με 10 παίκτες. Αφού έφταιξε και πάλι φάσεις, ευτύχησε να σημειώσει και δεύτερο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 61'. Και δυο λεπτά αργότερα μετά από εκλειπτική προσπάθεια του Μέσι ο Ντίν με σουτ ανέβασε το σκορ στο 3-0. Η Μπαρτσελονα εριξε τον ρυθμό, απλά κυκλοφορούσε την μπάλα, έφτιαξε τις φάσεις για γκολ με Μέσι και Σουάρες αλλά στο 0' με κεφαλιά ο Νικολάου αιφνιδίασε τους πάντες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 3-1.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντιν, Μπουσκέτς, Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Παουλίνιο, Ντεουλοφέου (46' Μασεράνο), Σουάρες, Μέσι

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Μποτία, Ρομαό, Νικολάου, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Καρσελά (65' Πάρντο), Ανδρούτσος, Οφόε (72' Φορτούνης).