Κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη εξάρθρωσε, η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη. Συνέλαβε 38χρονο έμπορο, την 31 χρόνων συμβία του και τον συνεργό του, 37 χρόνων(είναι, όλοι, αλλοδαποί).

 

 

Μετά από έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι ο 38χρονος αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών και τη διάθεσή τους σε “βαποράκια” για να φθάσει η κοκαΐνη στις “πιάτσες” της Θεσσαλονίκης. Ο 37χρονος ήταν ένα από τα “βαποράκια”, ενώ η 31χρονη γυναίκα ήταν η στενή συνεργάτης του “εγκεφάλου” του κυκλώματος.

 

Χθες, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σε δρόμο της Μενεμένης, να οδηγεί το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του, ο 37χρονος. Είχε μαζί του δύο δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους δυο κιλών και 284 γραμμαρίων, ποσότητα που, μόλις είχε παραλάβει από τον 37χρονο.

 

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού των αλλοδαπών και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέματα και μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 236,9 γραμμαρίων (η μεγαλύτερη ποσότητα ήταν κρυμμένη σε ειδική κρύπτη στο Ι.Χ. του οχήματος του 38χρονου), μικροδέμα κάνναβης, 27.930 ευρώ, 90 λίρες Αγγλίας, 50 δολάρια Η.Π.Α., 12.000 λεκ Αλβανίας και 100 ρούβλια, εννέα κινητά τηλέφωνα, τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, αλλά και το… ημερολόγιο του “εγκεφάλου” της σπείρας, με ποσά, ονόματα και ποσότητες ναρκωτικών.

 

 

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος πριν τη σύλληψή του και προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, όταν έπεσε στο μπλόκο, έπεσε με το Ι.Χ του πάνω στα περιπολικά. Στη συνέχεια, βγήκε από το όχημά του, πέταξε στο δρόμο 56χρονη που βρέθηκε στην πορεία του, το ΄βαλε στα πόδια και, όταν οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν, πάλεψε μαζί τους, για να καταφέρει να ξεφύγει!

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, Αντίσταση, Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και Σωματικές βλάβες.

 

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.