Σφοδρή επίθεση μετά τις νέες αποκαλύψεις εις βάρος του υπουργού Αμυνας εξαπέλυσε η ΝΔ. «Ο κ. Καμμένος που εξαπάτησε τους Έλληνες και τους βουλευτές, συνεχίζει να σιωπά» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


«Ο Υπουργός Άμυνας (!), "Υπουργός της ρουλέτας" καίει την Κυβέρνηση και σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος που εξαπάτησε τους Έλληνες και τους βουλευτές, συνεχίζει να σιωπά. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τον καλύπτει. Ο κ. Βούτσης τον ανέχεται. Όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν τους λόγους».

Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και κοινωνική αναλγησία κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας τα περί έντιμης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αστειότητες.  Σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία του Τύπου» ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως η κυβέρνηση με τις πολιτικές της μολύνει τη χώρα και πως οι Έλληνες πληρώνουν βαρύ τίμημα. 

«Η ΝΔ έχει δίκιο. Η κυβέρνηση προχωρά αρραγής, πετυχαίνει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Ο κ. Μητσοτάκης ας κάνει τώρα συνέδρια για να συζητήσει το πρόγραμμα καταστροφής της κοινωνίας, που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες στη ΔΕΘ. Και αν δυσκολεύεται πολύ, ας βάλει και σε ψηφοφορία τη στάση του κόμματός του στο νομοσχέδιο για τη ταυτότητα φύλου».

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν ότι είναι κενό γράμμα οι "κορώνες" τους για τη δημοκρατία, για τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού, την αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής και τη "νέα εποχή της χώρας"» δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.