«Η βία από όπου και aν προέρχεται πρέπει να καταδικαστεί και να παταχθεί. Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί, οριζόντια για όλους χωρίς αστερίσκους και χωρίς προϋποθέσεις».


Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real fm 97.8 και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Καλούμενος να σχολιάσει το περιστατικό του ξυλοδαρμού φοιτητή ΑμΕΑ από αναρχικούς εντός του ΟΠΑ, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε: «Η βία και οι μορφές της έχουν εξελιχθεί στη χώρα και αυτό διότι δεν υπάρχει μόνο η ελληνική κουλτούρα της βίας, αλλά έχει εμπλουτιστεί και με κουλτούρες άλλων χωρών (...). Έχουμε, δηλαδή, μία εξέλιξη όλων αυτών των συμμοριών, των ανθρώπων που προκαλούν με μεγάλη άνεση ακόμα και τον θάνατο».

«Την προηγούμενη μόνο εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους. Πέραν του αγαπητού σε όλους Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σημειώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι πολιτών. Τέτοια περιστατικά έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, κομμάτι  της κανονικότητας κι αυτό είναι φρικτό!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λ. Αυγενάκης.

Παραθέτοντας τις θέσεις της ΝΔ αναφορικά με το ζήτημα ο Γραμματέας του Κόμματος δήλωσε: «Η βία από όπου κι αν προέρχεται πρέπει να παταχθεί και να καταδικαστεί. Η θέση της ΝΔ είναι ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να εφαρμοστεί, οριζόντια για όλους χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Αυτό θα οδηγούσε στην ενίσχυση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας των πολίτων και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Όσο αυτή η αγωνία και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα συνεχίζει να υπάρχει, οι πολίτες παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν μπορούν να ξεδιπλώσουν δυνατότητές τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται».