Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα προβλέπεται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 13 - 26 βαθμούς στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα, από 14 - 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 17 - 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη 2-3 βαθμούς υψηλότερη), από 16 - 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 27 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους με ένταση 4-5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους εντάσεως 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα επικρατήσει σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 4-5 μποφόρ.