«Έχω την εντύπωση πώς αν στην φάση του 44΄ο Μαουρίτσιο λειτουργήσει περισσότερο με το μυαλό και λιγότερο με τον ενθουσιασμό να σκοράρει ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς από το ημίχρονο.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει Ολυμπιακός έως το 30΄όταν άρχισε να επισκέπτεται τα καρέ του Ρέι, αλλά χωρίς να φτιάχνει την μεγάλη φάση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ , που και νωρίτερα με Μακ και Πριγιοβιτς έως το 20΄εχει φτιάξει φάσεις.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και η ομάδα του Λουτσέσκου αδίκησε τον εαυτό της και κυρίως τα πρώτο ονόματα δεν ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες του ματς. Αδίκησαν την ποιότητα που έχουν ως ποδοσφαιριστές και κυρίως ως ομάδας. Δεν πρόσφεραν αυτά που μπορούν. Πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, ο Κομίνης κατά την άποψη μου θα έπρεπε να αποβάλει Ανδρούτσο και Ανσαριφάρντ.

Απαράδεκτη η αμυντική συμπεριφορά στο γκόλ που δέχεται ο ΠΑΟΚ. Λάθος του Ζαμπράνο που δεν βλέπει πώς ο Ρέι μπορεί να πιάσει την μπάλα, Ίσως να έπρεπε να ανέβει περισσότερο ο ΠΑΟΚ που έδειχνε να χάνει την ισορροπία του και τον αυτοέλεγχο του μετά το 20λεπτο, όταν μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, και έδειξε πως θα περάσει με άνεση. Επαναλαμβάνω πώς η είσοδος του Δικεφάλου στο ματς ήταν πολύ εντυπωσιακή αλλά η συνέχεια όχι αυτή που μπορούσε και έπρεπε.

Η δύναμη έπαιξε ρόλο, ο ΠΑΟΚ εδειξε ότι αλλάζει επίπεδο ( είναι αλήθεια αυτό), αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει. Δυστυχώς. Να σημειώσω τέλος πώς κανένα πρωτάθλημα δεν κατακτήθηκε σε μια νίκη, ούτε χάθηκε σε μια ήττα. Τώρα πρέπει να δείξει χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ, να μην τον πάρει από κάτω, να μην ξεκινήσει η αμφισβήτηση, και να μείνει προσηλωμένη η ομάδα στο πλάνο της. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.