Η ταινία «Η Ψυχή και το Σώμα», της Ίλντικο Ενιέντι, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου, θα ανοίξει την αυλαία του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, στο Ολύμπιον.


Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει αφιέρωμα στην πολυβραβευμένη Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα, η οποία θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό τις ταινίες της και αποφάσισε να «ανοίξει» με αυτήν την θυελλώδη ιστορία αγάπης, όπου ομορφιά και γκροτέσκ δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό παραμύθι με ελάφια (φωτογραφία πάνω) και δυο μοναχικές ψυχές που συναντιούνται κάθε βράδυ κυριολεκτικά στα όνειρά τους.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μετά το 58ο ΦΚΘ από τη Strada Films.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, με μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες χαρακτήρων που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό: Την ασπρόμαυρη ταινία «Το πάρτι»( The Party) της Σάλι Πότερ (φωτογραφία κάτω).



Για να πάρετε μια ιδέα, το στόρι της ταινίας έχει ως εξής:  Μια φιλόδοξη πολιτευόμενη προσκαλεί ενθουσιασμένη τους φίλους της στο σπίτι για να γιορτάσουν την προαγωγή της. Οι καλεσμένοι, όμως, έχουν τα δικά τους δράματα, ενώ και ο σύζυγος της οικοδέσποινας μοιάζει ανήσυχος. Όταν τους ανακοινώσει πράγματα που θα σοκάρουν, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο κωμικοτραγικών αποκαλύψεων. Κάπως έτσι, μια βραδιά που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, θα καταλήξει σε ό,τι δεν είχε ποτέ κανείς φανταστεί.

Παίζουν οι Κριστίν Σκοτ Τόμας, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπρούνο Γκαντς, Έμιλι Μόρτιμερ, Κίλιαν Μέρφι και Τίμοθι Σπολ.


Και αυτή η ταινία θα βγει στις αίθουσες μετά το 58ο ΦΚΘ από την Feelgood.