ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στα τέλη Οκτωβρίου το τελικό σχέδιο για το Στρατόπεδο Π. ΜελάΤο σχέδιο αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο.


Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος Οκτωβρίου και, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θ. Βούρδας, παρουσία της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου και του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, «σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου ήδη είναι σε εξέλιξη οι οριστικές μελέτες, υπάρχει και το ποσό της χρηματοδότησης των 12 εκατομμυρίων για τη διαμόρφωσή του και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αρχίσει να προσδιορίζεται και η χρήση των κτιρίων, να οριστικοποιηθούν οι μελέτες για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα οικήματα που υπάρχουν μέσα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου».

Συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- ο φορέας διαχείρισης, το master plan, η ωριμότητα επιμέρους μελετών, το σχέδιο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η πιθανότητα συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βούρδας πρόσθεσε πως «διαμορφώνεται ένας πνεύμονας πρασίνου και σταδιακά, με επιπλέον χρήσεις μουσειακού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, θα μπορέσει να είναι πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο κ. Βούρδας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]