Ανοίγει την 1η Οκτωβρίου  η αυλαία της έκθεσης Revolution in Art, στο Περίπτερο 2 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.


Η Revolution in Art είναι μία "πολυμεσική" ψηφιακή έκθεση (με πολλά μέσα, δηλαδή video mapping, προβολές υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής ποιότητας) με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Ο επισκέπτης περπατά σε έναν σκοτεινό δαιδαλώδη διάδρομο και, γύρω του, προβάλλονται, σε τεράστιες οθόνες, θέματα από την Οκτωβριανή επανάσταση που δημιούργησε την ΕΣΣΔ  κι επηρέασε τις παγκόσμιες εξελίξεις του 20ου αιώνα.  Θα προβάλλονται, ακόμη, έργα από τη συλλογή με έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Μην περιμένετε, φυσικά, να δείτε… μπροστά σας έργα δημιουργών όπως ο Μάλεβιτς, ο Μαγιακόφσκι και ο Αϊζενστάιν. Θα προβάλλονται, όμως, στις οθόνες (όπως τα sooting  του Αϊζενστάιν), πλάι σε φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή στη Ρωσία της περιόδου -από την αυλή του Τσάρου μέχρι τα χωράφια των αγροτών.

Συνολικά υπάρχουν 20 βίντεο-προβολείς μεγάλων διαστάσεων. Υπάρχει και μία έκπληξη, την οποία δεν αποκάλυψαν οι οργανωτές στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα.

Η έκθεση θα σημάνει την έναρξη των 52ων Δημητρίων, χωρίς, βέβαια, ο θεσμός να έχει την παραμικρή σχέση με την συγκεκριμένη περίοδο και τα κινήματα τέχνης της εποχής… Τελεί, όμως, υπό την αιγίδα του Ρώσικου Προξενείου και αποτελεί μία συνεργασία των 52ων Δημητρίων–Δήμος Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-HELEXPO / Πρόγραμμα «Artecitya» και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης–Συλλογή Κωστάκη.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Περίπτερο 2 (1ος όροφος) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Κυριακή 1η Οκτωβρίου στις 20:00. Εισιτήριο για την έκθεση (εκτός από την ημέρα των εγκαινίων, που η είσοδος θα είναι δωρεάν): 3 ευρώ.