Αυτά που έγιναν, πριν λίγο, στη Λάρισα, στον αγώνα της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ, γύρισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω.


Και τι δεν είδαμε: Τις κίτρινες να πέφτουν βροχή στους παίκτες του ΠΑΟΚ, μια κόκκινη που δεν έχει προηγούμενο (ο Κουλούρης πηδά για κεφαλιά με δύο αντιπάλους, βάζει το χέρι του, όπως κάνει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, βρίσκει τον αντίπαλο στο πρόσωπο και, αντί για κίτρινη, αντικρίζει κόκκινη), ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων να μην τιμωρούνται με αντίστοιχο τρόπο.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λάρισα, γνωστό δικηγόρο, άνθρωπο της "καλής κοινωνίας", να φτύνει αντίπαλο ποδοσφαιριστή! Τον Ελ Καντουρί, που διαμαρτύρονταν έντονα, για την αντιμετώπιση, στον πάγκο της Λάρισας!

Φυσικά θα ακολουθήσουν τιμωρίες, για διαιτητή(η κόκκινη δόθηκε με υπόδειξη του βοηθού και του τέταρτου) και πρόεδρο, όμως το κακό για τον ΠΑΟΚ έγινε: Έχασε ένα δικό του παιχνίδι. Κέρδιζε άνετα 0-1 από το τέλος του α μέρους, είχε επικρατήσει στο γήπεδο και επαναπαύθηκε. Με την απίστευτη κόκκινη και το σπρώξιμο της διαιτησίας, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 89'. Το τελικό 1-1 βάζει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο μακριά από την κορυφή.

Ως το 89 λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έμενε μόνος πρώτος, αναμένοντας το αποτέλεσμα της ΑΕΚ. Τυχαίο; Δεν το νομίζω.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, με όσα έγιναν -κυρίως- στο β μέρος.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γκολ: 89' Γκριζμάν - 43 Μάτος

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης. Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Ποντίκης. 4ος Σταύρος Μάνταλος. Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος
Κίτρινες: Φάρκας 50′, Αγκάνοβιτς 66′, Περόνε 78′, Φατινό 83’/ Μαουρίσιο 18′, Σαμπράνο 37′, Πέλκας 52′, Μάτος 55′, Πρίγιοβιτς 70′
Κόκκινες: - / 86' Κουλούρης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (Φάρκας 24′), Ζίζιτς, Ρέντζας, Αντονι, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (Περόνε 76′), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (Μασούρας 84′).
ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια (Μακ 84′), Πέλκας (Σάχοφ 63′), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 71′)