Βρισκόμαστε στο έτος 1950. Η σύγχρονη Formula 1 γιορτάζει τη γέννησή της και μία ιταλική μάρκα ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στο άθλημα, όσο καμία άλλη.
Η ταινία «Ferrari: Race To Immortality» (Ferrari: Ο αγώνας προς την Αθανασία) καταγράφει -ακριβώς στα εβδομηκοστά γενέθλια της μάρκας- τους αγώνες της Scuderia την πρώτη δεκαετία της Formula 1, που αποδείχθηκε και η πιο θανατηφόρα στην ιστορία του αθλήματος. Η μάχη για νίκες, καθιέρωση και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μοιάζει με χορό σε κρατήρα ηφαιστείου, έτοιμου να εκραγεί, ενώ το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει ζωές.

Πάνω από όλα αυτά κυριαρχεί η μορφή του Εντσο Φεράρι, του ανθρώπου που είναι πρόθυμος να ρισκάρει τα πάντα, προκειμένου να νικήσει. Δίπλα του δύο άλλοι οδηγοί, ο Πίτερ Κόλινς και ο Μάικ Χόουθορν, που βάζουν τη φιλία τους πάνω από τις νίκες και την κατάκτηση τίτλων.

Η ταινία «Ferrari: Race To Immortality» δεν περιορίζεται μόνον σε έναν αφηγηματικό ρόλο, αλλά χρησιμοποιεί ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό των θρυλικών ιστορικών της Ferrari, Εουτζένιο Καστελότι, Λουίτζι Μούσο και Αλφόνσο ντε Πορτάγκο. Ξεχωρίζει μάλιστα, επειδή αναφέρεται σε μία εποχή, όπου οι οδηγοί ήταν πραγματικοί ήρωες, οι οποίοι απολάμβαναν τη Dolce Vita στο μεσοδιάστημα των αγώνων και έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα τα Σαββατοκύριακα των Γκραν Πρι.

Οι προβολές της θα ξεκινήσουν στις 3 Νοεμβρίου σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, είναι όμως ακόμη άγνωστο, πότε θα την δούμε και στους ελληνικούς κινηματογράφους.http://www.gazzetta.gr