Αστυνομικοί ξήλωσαν κύκλωμα "συνοδών" (escords) κυρίων, που αποτελούνταν από νεαρές αλλοδαπές και ελέγχονταν από ζευγάρι Ελλήνων και δρούσε στη Θεσσαλονίκη.


Το κύκλωμα είχε "σηκώσει" ιστοσελίδα "συνοδών" στο Ίντερνετ, στην οποία ο "πελάτης" έβλεπε τις κοπέλες, επέλεγε το ραντεβού του, τηλεφωνούσε στο... τηλεφωνικό κέντρο κι έκλεινε την ώρα και τη μέρα. Στη συνέχεια, οι μαστροποί ειδοποιούσαν τις αλλοδαπές κοπέλες, αυτές έρχονταν στη Θεσσαλονίκη κι άρχιζαν τις... επισκέψεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 58 και 49 ετών, οι οποίοι έπαιζαν το ρόλο του οδηγού και... τσιλιαδόρου: Πήγαιναν τις κοπέλες στα ραντεβού και μάζευαν τα χρήματα για να τα στείλουν στους εγκεφάλους του κυκλώματος. Αναζητούνται άλλα τέσσερα μέλη του κυκλώματος (ένα ζευγάρι 35 χρόνων το οποίο είχε τον έλεγχο του κυκλώματος και δύο συνεργοί τους που αναλάμβαναν τον εντοπισμό των "συνοδών").

Μάλιστα, το κύκλωμα των μαστροπών πρόσφερε υπηρεσίες ανεξαρτήτως φύλλου, σε πελάτες άσχετα με τα "ειδικά" γούστα που μπορεί να είχαν.

Επίσης συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαπές που είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μόνον που τα ραντεβού τα είχαν "κλείσει"... αστυνομικοί. Στην κατοχή των γυναικών και των οδηγών βρέθηκαν 2.500 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. 

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «Μαστροπείας κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία», ενώ τις τέσσερις αλλοδαπές "συνοδούς" βαραίνουν αδικήματα πταισματικού χαρακτήρα.

Οι δράστες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.