Του ΝΩΝΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Είναι γνωστή κυρία της πόλης στα κάγκελα της εισόδου για να μπει στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης. Έχει αυστηρή... αστυνομική φύλαξη. Μόνο με προσκλήσεις. Η κυρία έχει , αλλά με το υποκοριστικό της και όχι ολόκληρο το βαφτιστικό της..


Το όργανο,νέος ωραίος και αυστηρά υπηρεσιακός δεν επιτρέπει την είσοδο στη γνωστή κυρία που έχει διαβεί της πιο καλές κοσμικές πόρτες. Παρουσια πλήθους κόσμου, που με το φωτοτυπημένο χαρτάκι της κομματικής πρόσκλησης σπεύδει να καταλάβει μια καρέκλα, έστω άκρατου,στην ομιλία του αρχηγού. 

Η κυρία είναι έξαλλη. Ο αρρενωπός πλην τυπικός αστυνομικός ανένδοτος και ελαφρά απαξιωτικός, απέναντι στην ώριμη πλην γνωστή κοσμική κυρία, που πνέει τα μένεα. 

Σε στιγμή αναλαμπής και με ύφος νικήτριας ανοίγει το κινητό της και δείχνει στο όργανο ευχετήρια μηνύματα διαφόρων πολιτικών ανδρών επί τη εορτή της. "Ορίστε", φωνάζει! "Δέστε! Ο κύριος Τ.... μου εύχεται! Ο βουλευτής κύριος Σ....., ο γενικός κύριος Β.... Βλέπετε;", φωνάζει εν απελπισία και μεγαλοπρέπεια για τις υπογραφές των ευχόμενων...

"Δεν τους ξέρω αυτούς. Και δεν με νοιάζει . Να πάτε παραπέρα", ήταν η σκαιά απάντηση του φρουρούντος ... 

Άναυδη η κυρία, δεν μπορεί να δεχτεί άλλες τέτοιες ταπεινώσεις 

Δυστυχώς χάνω την συνέχεια γιατί έχω να επιλύσω δικά μου "εισαγωγικά"προβλήματα... 

Αργότερα, μέσα στο κατάμεστο Συνεδριακό, όπου ο αρχηγός του κόμματος θα κατατροπώσει λεκτικά τους αντιπάλους, να η κυρία. Κάθιδρη πλην εντός, εξηγεί με πάθος σε συνομήλικη φίλη την περιπέτεια της.

"Ναι, σου λέω, είχα στο τηλέφωνο μήνυμα του Σ..... Και να μην με βάζει ο ανόητος";

Και μαζί συνέχισαν την προσπάθεια κατάληψης καρέκλας, διότι η ένταση των γεγονότων και η ζέστα είχε καταβάλει τις κύριες... Όπερ, μερικά καλά ονόματα σε σχετικά μηνύματα στο κινητό, ίσως είναι το κλειδί που ανοίγει δύστροπος πόρτες...