Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται ακόμα ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μίλησε στην nova.

Αναλυτικότερα ο Λουτσέσκου δήλωσε στη NOVA:

Για τις σκέψεις της ομάδας μετά τις τρεις απανωτές νίκες: «Για μένα και τους παίκτες είναι ένα γεγονός που πρέπει να ξεχάσουμε και να εστιάσουμε στο επόμενο. Για κάποιους μπορεί να είναι ένα στοιχείο που δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να ξεχαστεί και να στοχεύσουμε στην επόμενη πρόκληση. Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, από κάθε άποψη. Τακτικά, στην φυσική κατάσταση, σε όλα. Ακόμα γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ξέρουμε όμως σίγουρα προς τα που πηγαίνουμε. Δεν ήμουν καθόλου απελπισμένος όταν δεν πηγαίναμε καλά, αλλά δεν είμαι και απόλυτα ευτυχισμένος με τις τρεις νίκες. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι ξεκινάμε από το 0-0, και να είμαστε στην κατάλληλη πνευματική ετοιμότητα ώστε να σκοράρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρέπει να αντιδρούμε καλά όταν δεν έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να μην δυσκολεύουμε τον εαυτό μας. Αυτή την κουβέντα κάναμε σήμερα με τους παίκτες και τους δώσαμε να καταλάβουν ότι όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς, όπως και αυτό του Σαββάτου. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλές λύσεις από τον πάγκο του:«Αυτή την στιγμή έχουμε παίκτες που λείπουν με τραυματισμούς, όπως ο Κάμπος και ο Λεβέκ. Τώρα γενικά, σε κάθε προπόνηση οι παίκτες δουλεύουν, και αυτό είναι που λαμβάνουν υπ’όψιν μας, όπως και η απόδοση του παίκτη στο προηγούμενο παιχνίδι. Φυσικά παίζει ρόλο και κόντρα σε ποιον παίζουμε. Κάθε παίκτης μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα και να ταιριάζει στα δικά μας θέλω κόντρα στον εκάστοτε αντίπαλο. Επίσης πρέπει σταδιακά να βρούμε καλή χημεία μεταξύ των παικτών. Ο ποδοσφαιριστής που μπαίνει στο γήπεδο, πρέπει να ξέρει ότι είναι εδώ για τον ΠΑΟΚ και πρέπει να τα δώσουν όλα για την ομάδα» .

Για το πότε θα είναι η ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα: «Όλα είναι θέμα χρόνου. Δεν χτίζεις ένα σπίτι μέσα σε μία μέρα. Χρειάζεται χρόνος. Δουλεύουμε καθημερινά, όλοι έχουν θέληση, και πρέπει να βρούμε τους σωστούς αυτοματισμούς και την χημεία μεταξύ μας. Παρόλα αυτά παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Πρέπει να αυξήσουμε την ταχύτητα κυκλοφορίας της μπάλας, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, καθώς ήδη δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες. Αυτό θα βελτιωθεί όταν θα γνωριστούν ακόμα καλύτερα οι παίκτες μεταξύ τους. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο ποσοστό αντίδρασης, όταν η μπάλα πάει μπροστά, να είμαστε έτοιμοι για τις δεύτερες μπάλες. Πρέπει να κάνουμε επιθέσεις με περισσότερους παίκτες. Και θα ήμουν πολύ περίεργος να ρωτήσω τον Γκουαρδιόλα σε πόσο καιρό θα είναι έτοιμη η Μάντσεστερ Σίτι. Είναι φανταστική ομάδα, αλλά τους πήρε πολύ χρόνο για να φτάσουν σε αυτό το παιχνίδι. Αστειεύομαι φυσικά. Είναι διαφορετικά πράγματα» .

Για το ποιο είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζει: «Γνωρίζω την δουλειά που κάνει η ομάδα. Προσπαθώ να δουλέψω και την κάθε λεπτομέρεια. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν την διαφορά. Προσπαθούμε να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν αυτά που θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι σίγουρα δύσκολο για τους παίκτες αυτό. Είναι κάτι που πρέπει να δουλεύουμε σε όλη την σεζόν. Αυτό που είχα πάντα στο μυαλό μου ήταν η λέξη υπομονή όταν ανέλαβα αυτή την δουλειά. Μόνο αυτό χρειάζεται. Δεν χρειάζεται απογοήτευση και απόγνωση στα δύσκολα, αλλά ούτε και υπέρμετρα πανηγύρια στις επιτυχίες. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε στις δύσκολες στιγμές».


Για την επιθετική γραμμή και τους πολυθεσίτες που έχει στο ρόστερ: «Η ομάδα πρέπει να έχει πολλούς σκόρερ. Το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες. Από την δουλειά και την αυτοπεποίθηση που θα δώσουν τα αποτελέσματα, και με καλύτερες αντιδράσεις θα έρθουν περισσότερα γκολ. Επιμένω όμως ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι όταν χάνουμε την μπάλα. Δεν είναι θέμα αμυντικής προσήλωσης. Έχει να κάνει με το που θα καταφέρεις να ανακτήσεις την μπάλα και να βγεις μπροστά. Αν το κάνουμε αυτό ψηλά, ο αντίπαλος δεν θα έχει πιθανότητες να πετύχει γκολ. Ο κάθε παίκτης μπορεί να προσφέρει σε διάφορες θέσεις. Ο Πέλκας έχει παίξει και ως κεντρικός μέσος, αλλά και ως εξτρέμ και ως επιτελικός. Αυτό ισχύει και για τον Μπίσεσβαρ και τον Ελ Καντουρί και τον Βιεϊρίνια . Αυτό συμβαίνει και στην άμυνα. Ο Κρέσπο έχει παίξει και στα άκρα. Είναι σημαντικό να εναλλάσσονται οι παίκτες στις θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό» .

Για τις οδηγίες που δίνεις στους ακραίους της ομάδας: «Μπορούμε να μιλάμε για όλα, αλλά δεν είναι καλό να είναι γνωστά τα πάντα στους αντιπάλους. Υπάρχουν παιχνίδια που θα χρειαστεί να παίξουμε από τα άκρα, σε άλλα δεν θα έχουμε αυτή την δυνατότητα. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Υπάρχουν όμως ξεκάθαρες αρχές στο πλάνο μας, και κάνουμε κάποιες αλλαγές ανάλογα με το παιχνίδι» .

Για το γεγονός ότι τον αποκαλούν αμυντικογενή ως προπονητή: «Είναι διαφορετικό να είσαι αμυντικογενής προπονητής και διαφορετικό να είσαι οργανωμένος. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Θυμηθείτε την φανταστική ομάδα της Μπαρτσελόνα, με Γκουαρδιόλα, Μέσι και άλλους. Ήταν μία φανταστική ομάδα στην επίθεση, αλλά έπαιζε και τέλεια άμυνα. Ήταν συμπαγής και έπαιζαν εξαιρετικά στο transition. Δεν είναι θέμα να επιτίθεσαι μόνο. Πρέπει να περιμένεις και τον αντίπαλο και να τον οδηγήσεις σε λάθη. Ανάλογα με το παιχνίδι αυτό μπορεί να αλλάξει. Αλλά σίγουρα μου αρέσει η οργάνωση» .

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για ενίσχυση τον Ιανουάριο: «Θα μου κάνετε συχνά αυτή την ερώτηση, αλλά θα πάρετε πάντα την ίδια απάντηση. Ξεκινήσαμε τώρα την δουλειά. Τώρα έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ο Ιανουάριος αργεί ακόμα και έχουμε καιρό μέχρι τότε. Έχουμε δώσει μόλις έξι παιχνίδια. Σε όλα πρέπει να υπάρχει προσοχή και σχεδιασμός, αλλά το τώρα μας απασχολεί περισσότερο από όλα» .
Για το παιχνίδι κόντρα στη Λάρισσα: «Όλες οι ομάδες δίνουν περισσότερα όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ και η Λάρισα που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση θα παίξει δυνατά για να βγει από αυτήν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα δυνατό ματς. Κάθε παιχνίδι μας ενδιαφέρει γιατί κάθε παιχνίδι μας δίνει τρεις βαθμούς. Κάθε ματς όμως έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Ξέρω πολύ καλά γι αυτό και γνωρίζω ότι οι οπαδοί δεν έχουν και πολύ υπομονή. Είναι πεινασμένοι, όπως είναι λογικό, και ζουν τα πάντα με έντονα συναισθήματα. Εγώ όμως είμαι επαγγελματίας και το διαχειρίζομαι αλλιώς. Είμαστε υπεύθυνοι για να δουλέψουμε σωστά και να κρατήσουμε την ηρεμία στην ομάδα. Θέλω να πω στον κόσμο ότι οι παίκτες κάνουν εξαιρετική δουλειά και είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά τους» .