«Η κυβέρνηση είναι εχθρική σε κάθε είδους επένδυση. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Δεν έχει την δύναμη να αποπέμψει ούτε την γγ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη»
δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για το Ελληνικό.

Απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που εκτίμησε ότι ως χώρα «θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις απ’ όσες μπορούμε να απορροφήσουμε», ο κ. Κικίλιας απάντησε πως «οι επιχειρήσεις κλείνουν, και τα εργοστάσια τους και φεύγουν από την Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αναντιστοιχία λόγων και έργων.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου για το θέμα του Ελληνικού, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας» απηχώντας ανάλογη δήλωση του Νίκου Φίλη την Τετάρτη.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι και πρόεδρος του ΚΑΣ.

Πηγή: skai.gr