Τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Φράγμα της Θέρμης, σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ.


Αναλυτικά:

Κινηματογράφος




Στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σινεμά με Θέα», που οργανώνουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μέγαρο Μουσικής, προβάλλεται η ταινία «Τόνι Έρντμαν / Toni Erdmann», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία).

Μουσική


«Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για δύο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Κήπου, σήμερα Τρίτη 5 και αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου. Θέμα η ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65), 18 ευρώ (κανονικό).

Στις 21:00 ο Γιάννης Χαρούλης στο Φράγμα της Θέρμης, για μια βραδιά με τις γνωστές του επιτυχίες. Τιμή εισιτηρίων: 11 ευρώ φοιτητές/άνεργοι και 13 ευρώ γενική είσοδος.

Στις 19:00 οι Black Angels στο Principal Club Theater. Από το Austin του Texas ορμώμενοι οι The Black Angels είναι χωρίς αμφιβολία το σημαντικότερο συγκρότημα ψυχεδελικού ροκ των ημερών μας. Οι «Μαύροι Άγγελοι» πήραν το όνομα τους από το The Black Angel’s Death Song των Velvet Underground και ξεκίνησαν την πορεία τους στα μουσικά δρώμενα το 2004. Είσοδος 25 ευρώ.

Θέατρο


Στις 21:00 το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, στο Θέατρο Δάσους, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως αινιγματικά έργα του Ευριπίδη, την «Άλκηστη», αναθέτοντας την παρουσίασή του στην Κατερίνα Ευαγγελάτου. Παίζουν οι: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Άδμητος, Κίττυ Παϊταζόγλου: Άλκηστη. Γιάννης Φέρτης: Φέρης. Δημήτρης Παπανικολάου: Ηρακλής. Ερρίκος Μηλιάρης: Υπηρέτης, Κώστας Βασαρδάνης: Απόλλων, Σωτήρης Τσακομίδης: Θάνατος, Παιδιά: Σπύρος Γουλιέλμος, Νικόλ Φαλτσέτα.

Στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αυλαία στην Ταράτσα», του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην ταράτσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5), η εταιρεία θεάτρου Μικρός Βορράς παρουσιάζει το πολυβραβευμένο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η Κατσαρίδα», σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Το όνειρο μιας κατσαρίδας να ανέβει στο φεγγάρι φτάνει λίγο πιο… ψηλά. Είσοδος: 5€.

Εικαστικά


Μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η έκθεση πραγματοποιείται στα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 13:00

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου- Νικολαΐδου» (διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ.


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας παρουσιάζουν την έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.

Το βλέμμα δύο κορυφαίων φωτογράφων του 20ου αιώνα στις ταραγμένες εποχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα παραβάλλει η έκθεση Πορτραίτα Ιστορίας που συνδιοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, ως τις -10/09/2017 στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, Λιμάνι). Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 11:00–19:00, Παρασκευή 11:00–22:00, ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Έκθεση με τίτλο «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί-100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών από τις 22 Μαρτίου έως τις 22 Ιουλίου 2017 Διάρκεια: 22 Μαρτίου – 9 Σεπτεμβρίου 2017 Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00 | Κυριακή, Δευτέρα κλειστά.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στη Μονή Λαζαριστών(β’ όροφος) ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017 την έκθεση Relics to Eternity / Ειδομένη 2015-2016.  Τρίτη – Σάββατο 10:00-18:00.

Εκδηλώσεις


Στις 18:00 η εκδήλωση «Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα» του σύλλογου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης , αυτή τη φορά με θέμα τον κινηματογράφο. Η πασαρέλα θα στηθεί στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου. Θα παρελάσουν 55 δημιουργίες απο ανακυκλώσιμα υλικά, πλαστικές σακούλες, ποπ κορν, μπομπίνες, φτερά, τσουβάλια κάθε είδους, χαρτιά περιτυλίγματος και συσκευασίας, σίτες, κελύφη οστράκων, ιστιοπλοϊκά πανιά, φλοιούς από κορμούς δέντρων, διαφημιστικά έντυπα, εφημερίδες, μπαλόνια, καλαμάκια, σχοινιά, κώνους πλεκτικής μηχανής, καλώδια και λάμπες.

Η Ηχητική Εγκατάσταση “Coda”, των  O+A (Bruce Odland / Sam Auinger) παρουσιάζεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών(α’ όροφος) ως τις 16 Σεπτεμβρίου 2017. Τρίτη – Σάββατο 10:00-18:00.