Μας άφησε, σήμερα το πρωί, ο Κώστας Εγγλέζος:  Ο αντιδήμαρχος, ο επιστήμονας, ο ΠΑΟΚτσής...


Τον είχα γνωρίσει μέσα από το ρεπορτάζ, όταν είχε πρωτοεκλεγεί. Πάντα πρόσχαρος, πάντα ευγενικός, ήταν ο αντιδήμαρχος που ποτέ δεν αρνήθηκε να μου μιλήσει. Και που εκτιμούσε ιδιαίτερα το λόγο του άλλου.

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, έγινα και... πελάτης. Πέρασα κι εγώ την πόρτα του οδοντιατρείου στην Τσιμισκή, με τα περίφημα τρία γραφεία: Το δικό του, του Κυριάκου Μαραβέλια και του Άκη Σαπουντζή...

"Τι θες εσύ εδώ, με τους Αρειανούς", τον πείραξα. 

Αλλά ο Κώστας -όπως κι ο Κυριάκος κι ο Άκης, άλλωστε- δεν είχε τέτοια κολλήματα. Παράγοντας στον ΠΑΟΚ ο ίδιος, συνυπήρχε με τον πρώην πρόεδρο του Άρη, σε αντικριστά γραφεία. Και, φυσικά, η καζούρα, κάθε Δευτέρα, πήγαινε σύννεφο. 

Τι να κάτσω να γράφω τώρα, για τον αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο τριών δημάρχων; Εγώ θα θυμάμαι τον Κώστα Εγγλέζο που άνοιγε την πόρτα του ιατρείου του σε όλο τον κόσμο, που είχε μια καλή κουβέντα με όλο τον κόσμο, που μοίραζε το χαμόγελό του σε όλο τον κόσμο.

Μόνον τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του θέλω να πω. Και ειδικά στον γιο του, Πέτρο, που μας γνωστοποίησε το μαύρο μαντάτο στο φέισμπουκ, γράφοντας: "Έφυγε σε δέκα λεπτά... Κι εκεί που ακόμα λες δεν μπορεί, ψέμματα είναι, σε ρωτάνε για το κηδειόχαρτο.... Τι ιδιότητα να βάλω; Τι να πεις; Σύζυγος, οδοντίατρος, αντιδήμαρχος.... Εγώ πάντως ήθελα να του πω... μπαμπάς μου και ΠΑΟΚ....".

Η κηδεία του Κώστα Εγγλέζου που έφυγε σε ηλικία 70 ετών, θα γίνει σήμερα στις 17.30 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 16.00 η οικογένεια θα βρίσκεται στο νεκροστάσιο "Γαία", κοντά στα κοιμητήρια της Θέρμης.