Σε έναν από τους σταθμούς που βρίσκονται κατασκευαστικά σε τελικό στάδιο, σε αυτόν της Παπάφη, η Αττικό Μετρό Α.Ε., υποδεχόμενη την φετινή 82η ΔΕΘ, διοργανώνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 


Η συναυλία θα διεξαχθεί στο τρίτο επίπεδο του σταθμού έτσι ώστε το κοινό της εκδήλωσης να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την κεντρική αποβάθρα του σταθμού και τις δίδυμες σήραγγες.

Με την ευκαιρία της συναυλίας, η Αττικό Μετρό Α.Ε. ενημερώνει για την κατάσταση του έργου. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έχει διανοιχθεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της Βασικής Γραμμής του έργου. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%), τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%), ενώ έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%).

Βέβαια, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει νύξη για το τι θα γίνει με τους σταθμούς "Βενιζέλου" και "Αγίας Σοφίας", ούτε αναφορά στη διαδρομή που θα μπορεί να κάνει, κάποιος, με το μετρό το 2020, όταν και θα αρχίσει η εμπορική λειτουργία του μετρό -αν, δηλαδή, θα μπορεί, ο επιβάτης του μετρό, να φθάσει από το αμαξοστάσιο Νέας Ελβετίας ως το Σιδηροδρομικό Σταθμό, ή θα αναγκάζεται να αποβιβαστεί στα Πανεπιστήμια. Αναφέρεται, όμως, ότι η προμήθεια του τροχαίου υλικού θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018, ενώ εντός του 2019 προβλέπεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος και το 2020 η εμπορική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η φωτογραφία από το αμαξοστάσιο της Νέας Ελβετίας, από τον λογαριασμό του προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννη Μυλόπουλου. Όπως ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος,