Μια ταινία στην υπέροχη ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ.


Αναλυτικά:

Κινηματογράφος



Στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σινεμά με Θέα», που οργανώνουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μέγαρο Μουσικής, προβάλλεται η ταινία «Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι / Hymyilevä mies», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία).

Μουσική


Στις 21.30, γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ανεβαίνουν κι εφέτος στη σκηνή των Music Events της 82ης ΔΕΘ, κάτω από το Τόξο. Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου οι αδελφοί Τσαχουρίδη σε μία σπάνια και ιδιαίτερα πρωτότυπη μουσική συνάντηση μ ε τους αδελφούς Στρατάκη, ενώ κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα τιμηθεί από την ΔΕΘ-Helexpo ο τροβαδούρος της Κρήτης, Βασίλης Σκουλάς.

Εικαστικά

Με αφορμή το γεγονός ότι φέτος τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η Κίνα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκθέτει στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης κοστούμια, μακέτες, φροντιστηριακό και οπτικοακουστικό υλικό από 4 παραστάσεις με χώρο δράσης −εξ ολοκλήρου ή εν μέρει− την Κίνα που ανέβηκαν στις σκηνές του στα 56 χρόνια λειτουργίας του. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 16:00-22:00 Σάββατο και Κυριακή: 10:00-22:00

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου- Νικολαΐδου» (διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ.


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας παρουσιάζουν την έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.