Στο περίπτερο της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ, "σκάλωσε" ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βόλτα του στο εκθεσιακό κέντρο, σήμερα το πρωί.


Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε για αρκετή ώρα στο περίπτερο, όπου ξεναγήθηκε από τους Κινέζους συμμετέχοντες και ρώτησε για πολλά και διάφορα, όπως για το κινέζικο υπερ-τρένο, ένα κινέζικο ελικόπτερο (μινιατούρες των οποίων υπάρχουν στο περίπτερο), ενώ φωτογραφήθηκε και με τη... μασκότ (ένα τεράστιο πάντα) που υποδέχεται τους επισκέπτες.





Αίσθηση προκάλεσε η... ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΠΑΟΚ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, βετεράνο ποδοσφαιριστή, Θοδωρή Ζαγοράκη: "Εύχομαι καλή ευρωπαϊκή πορεία στον ΠΑΟΚ. Σας καλύπτει αυτό", αναρωτήθηκε;






Όπως ήταν φυσικό, όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν ο αρχηγός της Ν.Δ. απάντησε ως... γνωστός για τα ερυθρόλευκα αισθήματά του οπαδός, ή δε γνώριζε πως η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Europa League. Το θέμα "σηκώθηκε" στα social media, όπου κάποιοι σχολίασαν ότι εννοούσε το... βόλεϊ, καθώς ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο Champions League!





Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε να εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα από τον εξομοιωτή πρόσκρουσης και τα drone στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από το ρομπότ που υποδέχεται τους επισκέπτες στο περίπτερο του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ.



Ο κ. Μητσοτάκης "τα είπε" με τον πρόεδρο του εκθεσιακού φορέα κατά την περιήγησή του στα περίπτερα, αφού είχε τον κ. Αν. Τζήκα συνεχώς στο πλευρό του.