Μετά τη χθεσινή... ποντιακή βραδιά, η 82η ΔΕΘ σήμερα συνεχίζει... λαϊκά:: Απόψε στις 21:30, στη μουσική σκηνή της 82ης ΔΕΘ, ανεβαίνουν οι Σταμάτης Γονίδης και Νίκος Μακρόπουλος. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου στην 82η ΔΕΘ. 


Στις 18:00, στο πάρκο του κτιρίου διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας μια διαδραστική δράση για παιδιά 5 έως 8 ετών με τίτλο «Διαβάζουμε, ζωγραφίζουμε και ακούμε τα συναισθήματά μας».



Στις 19:30 θα δοθεί στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η τελευταία παράσταση της Beijing Sports University Art Troupe, μιας από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, που τις προηγούμενες ημέρες μαγνήτισε τα βλέμματα των επισκεπτών.

Για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί και η πρώτη γνωριμία με τη μακέτα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης του 1917, η οποία έχει στηθεί έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ. Εκεί, συνοδεία των εμβατηρίων της μπάντας του Γ΄Σώματος Στρατού, θα δίνεται ενημερωτικό υλικό για τη δράση «Έγινε η σπίθα Πυρκαγιά» και πληροφόρηση από τον σκηνογράφο, Γιάννη Κατρανίτσα, για το τι αποτυπώνει η μακέτα και πώς κατασκευάστηκε. 



Επίσης στις 20:00 θα εγκαινιαστεί στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» η έκθεση «Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού». Με «όπλο» την κοινή γλώσσα της τέχνης, 21 εικαστικοί-ζωγράφοι και γλύπτες του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων & Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου- με 25 έργα καταγράφουν το δράμα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις ρίζες τους και έζησαν το μαρτυρικό ταξίδι της προσφυγιάς. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων στο περίπτερο 15, ενώ δυναμική είναι η παρουσία των 43 επιμελητηρίων από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις και προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.