Τη μουσική παράσταση της Δήμητρας Παπαδοπούλου και του Φωκά Ευαγγελινού, με τίτλο "Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ", σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ.


Αναλυτικά:

Κινηματογράφος


Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν ως κλείσιμο του επιτυχημένου αφιερώματός τους «Καθώς κυλούν τα δάκρυά μας», σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 22:00 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το δραματικό νουάρ του Τζορτζ Κιούκορ «Εφιάλτης» (ΗΠΑ, 1944, ασπρόμαυρη, 114’). Παίζουν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Σαρλ Μπουαγιέ, Τζόζεφ Κότεν, Άντζελα Λάνσμπουρι. Από τις 21:00 ως τις 22:00 θα προηγηθεί μουσικός πρόλογος με τη Σοφία Νάτσιου. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό. Το προς συζήτηση θέμα στο σεμινάριο για τον κινηματογράφο θα είναι: «Οι εσωτερικές ανατροπές στο φιλμ νουάρ: Ηθική κάθαρση ή έντονη κριτική»;


Στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σινεμά με Θέα», που οργανώνουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μέγαρο Μουσικής, προβάλλεται η ταινία «Το κοινόβιο / The Commune», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία).

Μουσική


Στις 21:00, στο Φράγμα της Θέρμης,  η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις 21:30, στο Θέατρο Δάσους,  για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή, η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου, σε ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες. Τιμή εισιτηρίου: 15€.

Θέατρο


Στις 21:00, η επίκαιρη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο «Μάνα θα πάω στο Hollywood», στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Με φόντο ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, δύο άνεργοι ηθοποιοί μηχανεύονται τα πάντα ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να πάνε στο Hollywood! Μια πρωτότυπη μουσική κωμωδία για τον «Έλληνα της κρίσης» που ψάχνει το όνειρο του ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου. Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 15€ (ταμείο).

Εικαστικά


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη περιοδική έκθεση με τίτλο: ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό, έως τις 30 Απριλίου 2018. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Α.Π.Θ. και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση με τίτλο: «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ.», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου- Νικολαΐδου» (διάρκεια έκθεσης 15 Ιουνίου – 15 Οκτωβρίου 2017), με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 90+ χρόνων λειτουργίας (1927-2017) της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Α.Π.Θ.


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Ιστορίας της Σερβίας παρουσιάζουν την έκθεση «Ο άγιος Σάββας Σερβίας» ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Στην έκθεση παρουσιάζονται απεικονίσεις του αγίου και επεξηγηματικά κείμενα σχετικά με τη ζωή και το έργο του, ενώ κεντρικό έκθεμα αποτελεί το ακριβές αντίγραφο της ποιμαντορικής ράβδου του αγίου.

Εκθεση φωτογραφίας του Σάκη Μητρολίδη με θέμα "Οι εγκλωβισμένοι" (Έως 4 Σεπτ.) στο Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας, του δήμου Νεάπολης Συκεών.