Αδυναμία στα χρυσαφικά είχε πενταμελής σπείρα διαρρηκτών, η οποία ενέχεται και σε μία ένοπλη ληστεία. Τα μέλη της σπείρας έκλεβαν τα χρυσαφικά και, στη συνέχεια, τα έλιωναν σε εργαστήριο που είχαν «στήσει» στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης για να τα πουλήσουν ως χρυσό!


Η συμμορία εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Η δράση της σπείρας εντοπίζεται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας. Έβρισκαν τους στόχους τους και πήγαιναν στα σπίτια που θα άνοιγαν με κλεμμένο Ι.Χ. Μάλιστα για να μπερδεύουν τους αστυνομικούς χρησιμοποιούσαν διαφορετικές κλεμμένες πινακίδες και κάλυπταν το, επίσης, κλεμμένο όχημα, με διαφορετικές πολύχρωμες μεμβράνες. Επίσης, άκουγαν από φορητό ασύρματο που είχαν στην κατοχή τους τις κινήσεις της αστυνομίας.



Η αστυνομία συνέλαβε δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 41 ετών. Αναζητεί άλλους τρεις. Σε βάρος και των πέντε σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία, της Ληστείας, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής, της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και του Νόμου Περί Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων. Στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος, επίσης Έλληνας, στην αποθήκη του οποίου στον Εύοσμο μετέβαιναν οι δράστες, έδιναν κοσμήματα κι εκεί, στο εργαστήρι που είχαν «στήσει» τα έλιωναν για να τα μετατρέψουν σε ράβδους χρυσού!

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 11 Αυγούστου, ως χθες που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, είχαν διαπράξει μια ληστεία και εννέα κλοπές – απόπειρες κλοπής σε σπίτια και καταστήματα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας. Συνολικά, έκλεψαν χρήματα,  χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και πλήθος κοσμημάτων, ένα φορτηγό και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από τρία οχήματα.




Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικής Αρχής στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, σε τροχόσπιτά τους που βρισκόταν σε περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και στο σπίτι συνεργού τους, στα Διαβατά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 8.850 ευρώ, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, φορητός πομποδέκτης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Εντοπίστηκε ακόμη και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.



Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 35χρονου που είχε διαθέσει την αποθήκη του στον Εύοσμο για να στηθεί το παράνομο... χυτήριο χρυσού. Κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί Προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα(είχε τοποθετήσει, παράνομα, στην αποθήκη, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, για να παρακολουθεί ποιος πλησίαζε).



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές και διαρρήξεις.


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.