Τρία βασικά μηνύματα έστειλε το σημερινό Eurogroup στην Ελλάδα. Να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση πριν από το τέλος του 2017, να καταστήσει λειτουργικούς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Αυτά προέκυψαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Επίτροπου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως είναι προς το κοινό συμφέρον η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης πριν το τέλος του έτους. Ακολούθως εξέφρασε την ανησυχία του Eurogroup για την υπόθεση της καταδίκης του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου αν και αναγνώρισε πως για το θέμα αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτε ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε και η ευρωζώνη καθώς άπτεται της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης.

«Δεν ζητάμε την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αλλά εκφράζουμε ανησυχίες για προεκτάσεις της υπόθεσης Γεωργίου. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτή», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως στο Eurogroup δεν έγινε καμία αναφορά στην υπόθεση τηςEldorado Gold.

http://www.insider.gr