Μικρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από την έκρηξη τραυματίστηκαν 22 άτομα. Το περιστατικό χειρίζεται η αντιτρομοκρατική. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο μηχανισμό, που -σύμφωνα με το BBC- περιελάμβανε ωρολογιακό μηχανισμό. Η βόμβα ήταν αυτοσχέδια και είχε σκοπό να σκοτώσει και να τραυματίσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, δεν εξερράγη όμως όπως ήταν προσχεδιασμένο να γίνει, γεγονός που φέρνει στο μυαλό την τρομοκρατική επίθεση του 2007.

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ταυτοποίησαν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του καναλιού Μαρκ Γουάιτ.

Mετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε η Τερίζα Μέι, ανακοίνωσε ότι το επίπεδο κινδύνου παραμένει στο βαθμό 4. 

Ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν συνεχάρη αστυνομία και πυροσβεστική για την άμεση ανταπόκριση που έδειξαν.