Σχεδόν καμία διαφορά δεν είχε ο σημερινός ΠΑΟΚ με αυτόν που, πριν έξι βράδια, δεν μπορούσε να σκοράρει κατά του Απόλλωνα. Λίγο έλειψε να αφήσει βαθμούς και στην Τούμπα, κόντρα στον Παναιτωλικό.


Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Ο ΠΑΟΚ στο α μέρος ήταν ανύπαρκτος και, αν οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι στις φάσεις που έβγαιναν στην αντεπίθεση με παίκτη παραπάνω, θα είχαν σκοράρει, ο Χάβος θα είχε βάλει το λεωφορείο της αποστολής μπροστά από τα γκολπόστ και θα είχε δραπετεύσει τουλάχιστον με έναν βαθμό.

Ο Λουτσέσκου ξύπνησε στο ημίχρονο, κατάλαβε ότι για να βάλεις γκολ πρέπει να ΄χεις κι έναν οργανωτή στο κέντρο πέρα από γρήγορες πτέρυγες, έβαλε στο παιχνίδι τον Πέλκα και ανέτρεψε προς το μέρος του τη ζυγαριά. Ο Πέλκας έδωσε τις κάθετες πάσες που έλειπαν, ανάγκασε τους αντιπάλους να κυνηγούν κι αυτόν και να παραμελήσουν, ελαφρώς, τον Πρίγιοβιτς, δημιούργησε χώρος κι έτσι, ήρθε το γκολ.

Απλά μαθηματικά: Χρειάζεσαι κι αυτόν που, παλιά, λέγαμε "δεκάρι". Με το που τον βρήκε ο ΠΑΟΚ, κέρδισε το παιχνίδι. Στρίμωξε τον αντίπαλο, τον περιόρισε, τον έκανε να χαθεί και στην άμυνα και να δεχτεί γκολ από φάση που... είχε δουλεμένη, όπως παραδέχτηκε κι ο Χάβος.

Για τους φιλοξενούμενους τι να πούμε... Τα είπαμε πιο πάνω.

Η διαιτησία καλή, εκτός από τη φάση με τα νεύρα μεταξύ Βιερίνια - Μαρινάκη. Ο δεύτερος τον παρεμπόδισε σε πλάγιο, ο πρώτος τον έσπρωξε. Οι κάρτες έμειναν στο τσεπάκι του Διαμαντόπουλου.

Pre Game


Όχι μόνον νίκη, αλλά και καλή εμφάνιση αναζητά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό -στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα- ο ΠΑΟΚ, για να αποδείξει πως η εφετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Σήμερα, ίσως να έχει την ευκαιρία: Πέντε διαδοχικές νίκες με αντίπαλο τον Παναιτωλικό έχει ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτου έδρας, ενώ πέρσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος με τον Δικέφαλο να σημειώνει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λεβέκ, Μυστακίδη και Γλύκο. Ο Χάβος θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών Μύγα, Βακράκου και Μοράρ.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 75' Πρίγιοβιτς / -
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές : Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Δημήτριος Γκάγκας. Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος. Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής.
Κίτρινες: 71' Πέλκας / 36' Μπεχαράνο, 54' Κλέσιο
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο (Α), Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάτσε(63' Βιερίνια), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μακ(53' Πέλκας), Πρίγιοβιτς(80' Κουλούρης).
Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Ζαμπράνο, Μαουρίτσιο, Κουλούρης, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Βιερίνια.
Παναιτωλικός (Χάβος ): Κυριακίδης (Α), Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχράρνο(73' Μπράβο), Ρόσα, Λόπεζ(79' Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ντίαζ(72' Μαρκόφσκι).
Στον πάγκο: Τσενάμο, Μαρκόφσκι, Μπράβο, Μάζουρεκ, Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό:

Περιμένετε λίγο για να "φορτώσει" το app. Στη συνέχεια η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα.