Μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνονται οι εργασίες της επιτροπής, με στόχο οι αδειοδοτήσεις για σταβλικές εγκαταστάσεις να βγαίνουν σε ελάχιστες μέρες. 


Την εκτίμηση αυτή έκανε, σήμερα, από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρέθηκε για το 3ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι η «πάταξη των ελληνοποιήσεων και η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των ελληνικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, για την υγιεινή διατροφή». 

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι στον νέο νόμο για τα νωπά προϊόντα, θα προβλέπεται ως μέγιστος χρόνος αποπληρωμής του παραγωγού οι δυο μήνες, ενώ θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στα τυροκομικά προϊόντα και του κρέατος στα σημεία πώλησης.

Μιλώντας, ακόμη, για τη σύνδεση τουρισμού και πρωτογενή τομέα, πρότεινε στους Κρητικούς αγρότες και κτηνοτρόφους να αναπτύξουν αγροτουρισμό με διανυκτερεύσεις σε πραγματικές, κατάλληλα διαμορφωμένες, κτηνοτροφικές μονάδες, πεζοπορικό τουρισμό. οικοτουρισμό, οινικό τουρισμό με δράσεις γευσιγνωσίας. «Όλα αυτά μπορούν να ζωντανέψουν την ορεινή Ελλάδα και μπορούν να ξεκινήσουν από την Κρήτη, για έναν πολύ απλό λόγο: Τα ορεινά χωριά της Κρήτης είναι ζωντανά, έχουν επαρκή πληθυσμό και υποδομές, που με μικρές επενδύσεις, μπορούν να πολλαπλασιάσουν την επισκεψιμότητα, να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο και να ενισχύσουν σημαντικά το εισόδημα των αγροτών».