Ένα ταξίδι σε δρόμους της ιστορικής Θεσσαλονίκης θα απολαύσουν όσοι ακολουθήσουν σήμερα το απόγευμα την αρχαιολόγο και ξεναγό Μαρία Μπουντούκα. Τη δράση διοργανώνει η μάδα του Thessaloniki Walking Tours σας με έναν περίπατο από το Τοπ Χανέ μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Ξεκινώντας από τον πυργίσκο του δυτικού τείχους και φτάνοντας μέχρι το διασημότερο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στους αιώνες, να Θυμηθείτε αλλά και να μοιραστείτε άγνωστες ιστορίες μιας πόλης με μεγάλη διαδρομή και σύνθετη ταυτότητα.
Με οδηγό την αρχαιολόγος Μαρία Μπουντούκα θα γνωρίσετε το δώρο του επιφανέστερου των Σουλτάνων το οποίο κάποτε στέγασε  παράνομους έρωτες, θα... αναζητήσετε ίχνη του παραθαλάσσιου τείχους, που δεν κατάφερε να σώσει τη πόλη από τους Σαρακηνούς, θα μετρήσετε τα λιμάνια που είχε η Θεσσαλονίκη και θα περιηγηθείτε στο σημερινό λιμάνι, όπου το παρόν διαρκώς διασταυρώνεται με το παρελθόν.
Θα γνωρίσετε ιστορίες που συνδέονται με μια πλατεία που άλλαξε πολλά ονόματα, θα συναντήσετε αυτό που απέμεινε από ένα θρυλικό εστιατόριο, η φαντασία σας θα σας ταξιδέψει στην αίγλη ενός μυθικού ξενοδοχείου οι θαμώνες του οποίου την εποχή εκείνη έβλεπαν από το μπαλκόνι του το ηλιοβασίλεμα, ήρωες του Καραγάτση, έναν πλωτό κινηματογράφο που ακόμη τροφοδοτεί το φαντασιακό, θα εντοπίσετε το κτήριο μέσα από το οποίο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο πρωταγωνιστής του έζησαν μία αιωνιότητα και μία ημέρα και μοιραζόμαστε την εμπειρία του Πύργου των Γενίτσαρων που γλύτωσε παρά τρίχα την κατεδάφιση και γύρω από τον οποίο κάποτε υπήρχε και ο διασημότερος κήπος της πόλης.
Info:
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου
Σημείο συνάντησης: Τοπ Χανέ (δίπλα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την οδό Πολυτεχνείου)
Ώρα: 17:30
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900