[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ με εντάσεις και... ΜΑΤΔεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί και τα μικροεπεισόδια στην πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σήμερα το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.


Η πορεία ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μπροστά πήγαινε φορτηγό με αφίσες του πρωθυπουργού, στις οποίες αναγράφονταν: «Εγκαίνια ΔΕΘ. Περιοδεύων μνημονιακός θίασος “Αλέξη Τίποτα”» και «Θεατρική παράσταση Ψευταλέξης». Μετά από στάσεις στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση με την υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να της καταθέσουν υπόμνημα. Μετά τις διαπραγματεύσεις οι αστυνομικοί επέτρεψαν την είσοδο σε αντιπροσωπεία (τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο και τον εκτελεστικό γραμματέας της και πρόεδρο της ΕΔΟΘ, Πέτρο Κετικίδη), αλλά διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από την πύλη. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος εργαζόμενη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς, πάντως, να τραυματιστεί.

Κατά τη συνάντηση με την κ. Νοτοπούλου, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό. Η κ. Νοτοπούλου υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι η ΠΟΕΔΗΝ θα κάνει ό,τι μπορεί για να συναντήσει τον πρωθυπουργό τις προσεχείς δύο ημέρες.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι «το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι πάλι γεμάτο με ψεύτικες δεσμεύσεις και “θα” για τη δημόσια υγεία» και ανέφερε ότι η ΠΟΕΔΗΝ, με ανοιχτή επιστολή πρότεινε στον πρωθυπουργό να μην έρθει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, αλλά οδικώς, για να επισκεφθεί καθ' οδόν υγειονομικές μονάδες «και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας. Να διαπιστώσει ότι από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, απόγευμα και νύχτα δεν λειτουργεί αξονικός τομογράφος. Υπάρχει ένας στη Λαμία, που συνεχώς είναι χαλασμένος. Να διαπιστώσει ότι από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί κανένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, παρά ένα παλιό στη Λάρισα και υπάρχει ένα και κάθεται, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος και θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ 13.000 καρκινοπαθείς, δυστυχώς, πεθαίνουν αβοήθητοι γιατί αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες. Να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν στους σταθμούς του ΕΚΑΒ ασθενοφόρα, γιατί είναι όλα χαλασμένα. Ότι από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα υπάρχουν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ και δυστυχώς πάνω από 5.000 κατ΄ έτος πεθαίνουν, επειδή δεν βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, επισήμανε και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, τονίζοντας ότι το σύστημα αιμορραγεί, ότι το πρώτο επτάμηνο του 2017 αποχώρησαν 1.103 και συνολικά τα χρόνια των μνημονίων αποχώρησαν 25.000 εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας, εκ των οποίων 17.500 με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και 7.500 με την παρούσα κυβέρνηση.

«Πού είναι οι περιβόητες 9.000 προσλήψεις του κ. Πολάκη, που ενισχύουν το σύστημα; Συνεχώς μειώνεται ο αριθμός των εργαζομένων, η χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς. Αν δείτε τα στοιχεία των προϋπολογισμών από το ’14 μέχρι το ’17, μόνο η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από 700 εκατ. που ήταν, μειώθηκε στα 350 εκατ. Αυτό δείχνει ότι συνεχώς ο πολίτης θα βάζει πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει τις υπηρεσίες υγείας για να βρει την υγειά του. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Θα το κρατήσουμε όρθιο με κάθε θυσία από πλευράς μας» πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]