Φυσικά και η στιγμή είναι η ιδανική για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, για να κάνει επιτέλους το βήμα παραπάνω, που μεταφράζεται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

 Για τα οικονομικά της ομάδας ας μην μιλήσουμε γιατί απλά προκαλούν ίλιγγο. Ο Ιβάν Σαββίδης βάζει άλλα 7 εκατομμύρια ( στα 78 που χει βάλει ηδη) για να καλύψει την χασούρα απο τον αποκλεισμό της Πανευρώπης, αλλά και από την κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα.

Αγωνιστικά δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η ομάδα πατάει καλά. Ο Λουτσέσκου ζήτηση περίοδο προσαρμογής δυο μηνών,αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει. Πολύ δεν περισσότερο μετά από τις μεγάλες μεταγραφές που έκανε η ομάδα στην λήξη του χρόνου. Το λευκό 0-0 με τον Απόλλωνα εκτός, η νίκη με την ψυχή στο στόμα επί του Παναιτωλικού ανησυχούν, αλλά ας μην τα βάψουμε μαύρα. Χρόνος για βελτίωση υπάρχει, αλλά το ζητούμενο είναι να μην μείνει η ομάδα μακρυά από τους βασικούς της αντιπάλους. Στην Τούμπα θορυβήθηκαν από τον τρόπο που κέρδισε ο Ολυμπιακός και πολύ δε περισσότερο από τον τρόπου που νίκησε η ΑΕΚ. Κάτι από Παπουτσέλη θυμηθήκαμε όλοι μας, με το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Χιμένεθ, ο οποίος σφύριζε αδιάφορα στην συνέντευξη τύπου. Λογικά υπάρχει ανησυχία για την διαιτησία. Η σκανδαλώδης εύνοια της ΑΕΚ θα πρέπει να προβληματίζει όλους. Πολύ δε περισσότερο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους υπαλλήλους της σε θέματα διαιτησίας. Οι ανακοινώσεις από μόνες τους δεν επαρκούν. Στην Μικράς Ασίας παρακολουθούν στενά το θέμα, και αν χρειαστεί θα αντιδράσουν δυναμικά, αλλά πρίν κερδηθούν βαθμοί απο τους βασικούς του αντιπάλους, με τον ιδιο τρόπο που κέρδισε η ΑΕΚ την Κυριακή.
Στο αγωνιστικό απαιτείται μια αυτοκριτική από ολους κυρίως για την εικόνα της ομάδας που πρέπει να αλλάξει.

Αν η ομάδα ήταν στα καλύτερα της, αν δεν είχαν χαθεί βαθμοί, αν ήταν ποιος σοβαρός ο ΠΑΟΚ, αν, αν, όλα θα ήταν καλύτερα. Ό,τι δεν έγινε, δεν έπρεπε να γίνει…λένε. Ίσως οι συνθήκες ήταν καλύτερες τώρα. Κανείς δεν γνωρίζει. Με υποθέσεις δεν μπορείς να προχωρήσεις ούτε στην ζωή, ούτε φυσικά και στον αθλητισμό. Χρόνος υπάρχει, το πρωτάθλημα είναι στην αρχή, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ρεφάρει τις απώλειες με υποδεέστερους αντιπάλους και να επιβεβαιώσει την ισχύ του. Ας μείνουμε στο παρών λοιπόν και σε αυτά που εγιναν.

Οπότε, θα είναι καλύτερο να μην κοιτάει πίσω ο ΠΑΟΚ, να μην στέκεται στο ότι έγινε και α καταλάβει ότι τώρα ξεκινούν όλα για τον σύλλογο. Υπάρχουν στόχοι μπροστά του, το κύπελλο ξεκινά, και η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί. Θα μπουν και τα βαριά χαρτιά στην ενδεκάδα οπότε όλα καλύτερα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν – και κυρίως οι οπαδοί- ότι με συνεχείς αναφορές άρνησης κυρίς στα social media, ο «Δικέφαλος» αυτοεγκλωβίζεται σε μια ρητορική , και μένει στάσιμος, την ώρα που όλοι αναγνωρίζουν πώς έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.