«Ξέρω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν δυσανεξία ως προς το νόμο και την τάξη. Είναι αλλεργικοί, όταν ακούν ότι πρέπει να επιβληθεί ο νόμος για παραβάσεις του κοινού ποινικού κώδικα. Λες και υπάρχει ζέση να καλυφθούν οι παρανομούντες».

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην πλατεία Ροτόντας, αλλά και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «η πλατεία Ροτόντας ονομάζεται από πολλούς –και είναι προσβλητικό αυτό, αλλά δείχνει την κατάσταση που επικρατεί- “πλατεία Εσκομπάρ”. Κι αυτό γιατί η παρουσία μικρεμπόρων ναρκωτικών είναι καθημερινή». Επισήμανε τα τεχνάσματα που κατεργάζονται άτομα με παραβατικές συμπεριφορές, ώστε να καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τις Διωκτικές Αρχές και ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Αστυνομία, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα πρότεινε «να οργανώνει ο Δήμος σειρά εκδηλώσεων στο συγκεκριμένο σημείο, με γνωστές εθελοντικές ομάδες και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται κατά των ναρκωτικών, όχι, όμως, στη χάση και στη φέξη, αλλά σε μόνιμη βάση. Και, φυσικά, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι, με την Αστυνομία και να συζητήσει το θέμα».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθεί στη Ροτόντα, αντίστοιχη κατάσταση με αυτήν που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου «πλέον, δυστυχώς, είναι καθημερινές οι επιθέσεις των αρνητών της Δημοκρατίας προς τις αστυνομικές δυνάμεις», καυτηρίασε την ως τώρα στάση της διοίκησης του Δήμου και πρόσθεσε: «Κάποιοι φοβούνται, ακόμη και σε επίπεδο ευχολογίου, να εκφράσουν απόψεις. Οι “Εντάξει” αναδεικνύουν το θέμα της ασφάλειας των πολιτών ως μείζον».