Νέες κινητοποιήσεις, απάντηση στη νέα τρίμηνη απληρωσιά των συμβασιούχων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25/9 ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.


Θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», όπου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με παρουσία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων δήμων της χώρας, είναι απλήρωτοι από τον Ιουλίου, καθώς επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν την πληρωμή τους.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιάννα Αγγελίδου, δήλωσε στην «Καθημερινή», ότι είναι αισιόδοξη πως σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί, καθώς ο συγκεκριμένος δήμος έχει δώσει όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από την επίτροπο, κρατώντας, πάντως, κάποια επιφύλαξη:

«Με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις την κατάληξη αλλά πιστεύουμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, δεδομένου ότι από όλες τις πλευρές υπάρχει ευαισθησία σε σχέση με την καταβολή των χρημάτων στους ανθρώπους που εργάζονται», δηλώνει.