Από τις μακέτες παλαιότερων κυβερνήσεων, στα... άδεια βαγόνια του μετρό. Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μέσα στο βαγόνι του μετρό χωρίς μηχανή, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη, για να το δουν οι Θεσσαλονικείς.

Βέβαια, ο υπουργός έχει κάθε λόγο να καυχιέται ότι το έργο προχωρά, αφού όπως όλα δείχνουν το έργο θα παραδοθεί στα τέλη του 2019, όμως επιβεβαίωσε ότι το μετρό αυτό θα είναι κολοβό, αφού θα ξεκινά από τη Νέα Ελβετία και θα τερματίζει στο Συντριβάνι. «Οι εργασίες ουσιαστικά τώρα ξεκινούν στον συγκεκριμένο σταθμό (σ.σ. Βενιζέλου) και για αυτό δεν μπορούμε να είμαστε ακόμη σίγουροι εάν θα παραδοθεί ταυτόχρονα με τη βασική γραμμή και την επέκταση Καλαμαριάς ή θα καθυστερήσει ελαφρά», είπε χαρακτηριστικά.

Τα καλά νέα αφορούν την επέκταση του μετρό στα Δυτικά. Τουλάχιστον σύμφωνα με τον υπουργό, στο τέλος του 2018 ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για τις δύο επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης προς της δυτικές συνοικίες. Αντίθετα, τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα για την επέκταση προς τα ανατολικά, αφού, όπως είπε για την επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», «μελετούμε τη λύση του υπέργειου έργου».

Επανέλαβε ότι μέχρι τις αρχές του 2019 αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία του και το 2020 θα δοθεί κανονικά στο επιβατικό κοινό της πόλης, ενώ για το αμαξοστάσιο Πυλαίας, τόνισε ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας χρόνος δοκιμαστικής λειτουργίας του.