ΣΧΟΛΙΑ

[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δεν απειλείται η Κεντροδεξιά της ΜέρκελΗ κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της Άνγκελα Μέρκελ απώλεσαν μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τρεις ημέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές στις οποίες η καγκελάριος αναμένεται να
εξασφαλίσει μια τέταρτη θητεία, ενώ το εθνικιστικό δεξιό - ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας GMS, το κόμμα της Μέρκελ βρίσκεται στο 37% με τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP) να διατηρούν το ποσοστό τους από προηγούμενες δημοσκοπήσεις στο 22%.

Το AfD, το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει την είσοδό του στην κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) του γερμανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά στην ιστορία του, αύξησε το ποσοστό του σε 10%, με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κεντρώο - φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών και το ριζοσπαστικό κόμμα «Η Αριστερά» να βρίσκονται αμφότερα στο 9%. Το ποσοστό του οικολογικού κόμματος των Πρασίνων εμφανίζεται στο 8%.

Προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας, ωστόσο, η δημοσκόπηση ανεβάζει τον αριθμό των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν θα ψηφίσουν στο 34%, σε αντίθεση με το 29% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές, πριν από τέσσερα χρόνια.naftemporiki.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

SCI-FI

[SCI-FI][bsummary]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]