Η κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της Άνγκελα Μέρκελ απώλεσαν μία ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τρεις ημέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές στις οποίες η καγκελάριος αναμένεται να
εξασφαλίσει μια τέταρτη θητεία, ενώ το εθνικιστικό δεξιό - ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας GMS, το κόμμα της Μέρκελ βρίσκεται στο 37% με τον κυριότερο αντίπαλό του, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP) να διατηρούν το ποσοστό τους από προηγούμενες δημοσκοπήσεις στο 22%.

Το AfD, το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει την είσοδό του στην κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ) του γερμανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά στην ιστορία του, αύξησε το ποσοστό του σε 10%, με το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κεντρώο - φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών και το ριζοσπαστικό κόμμα «Η Αριστερά» να βρίσκονται αμφότερα στο 9%. Το ποσοστό του οικολογικού κόμματος των Πρασίνων εμφανίζεται στο 8%.

Προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας, ωστόσο, η δημοσκόπηση ανεβάζει τον αριθμό των αναποφάσιστων και εκείνων που δεν θα ψηφίσουν στο 34%, σε αντίθεση με το 29% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές, πριν από τέσσερα χρόνια.



naftemporiki.gr