Στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως, θα αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων του.


Αυτό ανακοίνωσε, με δηλώσεις του στην "Καθημερινή", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 

Ο δήμαρχος φαίνεται ότι έχει διαφορετική άποψη για το θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και την αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ): «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τη μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας, λόγω του μεγαλύτερου επιτοκίου, “έβγαλε” 300.000 ευρώ. Μπορείς να εκταμιεύσεις χρήματα όποτε τα χρειάζεσαι, αρκεί να κάνεις αίτημα 15 μέρες νωρίτερα», δηλώνει.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, αποφάσισε να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (σε εφαρμογή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, η οποία βρίσκεται ακόμα σε ισχύ) για τη μεταφορά όλων των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.