[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία σε ασφυξία


«Η κυβέρνηση, με τις καθυστερήσεις και την ανικανότητά της, δεν αξιοποιεί τους προβλεπόμενους πόρους του δανείου και καταφεύγει, για μία ακόμη φορά, σε εκτεταμένο εσωτερικό δανεισμό, μέσω του υποχρεωτικού "σκουπίσματος"
των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης και μέσω της εσωτερικής στάσης πληρωμών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

"Η κεντρική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων είναι, καταρχήν, επιθυμητή. Πρέπει όμως να γίνεται λελογισμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των φορέων και την καταθετική βάση των τραπεζών σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας και τονίζει ότι "για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή η πρακτική έχει γίνει ο κανόνας. Με αποτέλεσμα να στερείται, άμεσα και έμμεσα, πολύτιμης ρευστότητας η πραγματική οικονομία", προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας και αναφέρει ότι "η κυβέρνηση συνεπώς οδηγεί την οικονομία σε ασφυξία".

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι "βασικός άξονας της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε από τον πρόεδρό της κ. Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Αυτή μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και με τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης".

http://ana-mpa.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]