[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μια απίστευτη ιστορία: Πώς μπορείς να χάσεις το σπίτι σου αντί να αναβαθμιστεί
Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και δείχνει την τρέλα της ελληνικής πραγματικότητας. Δείχνει πώς μπορείς να χάσεις την ιδιοκτησία σου στα καλά καθούμενα!


Ηλικιωμένη γυναίκα διαμένει σε "τυφλό" δρόμο δήμου της Βόρειας Ελλάδας. Ο δήμος αποφάσισε να κατασκευάσει πεζόδρομο και απαλλοτριώνει κατά 40% την ιδιοκτησία της, μαζί με ίδιο ποσοστό από ιδιοκτησία γειτόνισσάς της. Επίσης, απαλλοτριώνει κατά 100% την ιδιοκτησία τρίτης γυναίκας.

Η γυναίκα που χάνει κατά 100% το ακίνητό της, προσφεύγει στα δικαστήρια. Το δικαστήριο κρίνει βάσει του νόμου περί συνυπευθυνότητας ότι πρέπει να αποζημιωθεί από το δήμο (κατά 50%) και από τις ιδιοκτήτριες των ακινήτων που θα αποκτήσουν υπεραξία (για το υπόλοιπο 50%). 

Το ερώτημα είναι το εξής: Αν η αξία της απαλλοτρίωσης υπολογίστηκε στα 100.000 ευρώ, οι δυο γυναίκες πρέπει να πληρώσουν από 25.000 ευρώ. Στην περίπτωση που δεν έχουν αυτά τα χρήματα, τι γίνεται;

Δικαστικό πρόβλημα για... δυνατούς λύτες!

ΥΓ. Η υπόθεση είναι στη φάση των εφέσεων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]