Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε χθες, Τρίτη 19  Σεπτεμβρίου 2017, το βράδυ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο.


Το σκηνικό είχε στηθεί στο...  κέντρο του γηπέδου. Το ΚΘΒΕ είχε αναλάβει να οργανώσει τον χώρο του πάνελ. Χρησιμοποιήθηκαν έπιπλα από διάφορες παραστάσεις του Θεάτρου, που έδωσαν, έτσι, έναν άλλο τόνο στην εκδήλωση.

Το εφετινό φεστιβάλ που θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 22 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς, συναυλίες, εικαστικά, χορό, φωτογραφία και κινηματογράφο, σε ένα σύνολο 42 κύριων δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε τα Δημήτρια, ως ένα φεστιβάλ στο οποίο εμπεριέχονται όλες οι εκφράσεις της τέχνης και για το οποίο αξίζει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ανανέωσης. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι κλείνουν επτά χρόνια  Δημητρίων με διοίκηση Μπουτάρη. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολυμεσική έκθεση «Revolution in Art», που θα φιλοξενηθεί από την 1η Οκτωβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017 στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ και βασίζεται στη συλλογή και το αρχείο Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα: https://dimitria.thessaloniki.gr/