Την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα μικρότερους φόρους εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews", ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε χαρακτηριστικά: ο πρωθυπουργός αντήλλαξε τις μεταρρυθμίσεις με υψηλότερους φόρους. Εμείς θα κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Θα ανταλλάξουμε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες πιστεύουμε, με μικρότερους φόρους".

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο Άδωνις Γεωργιάδης την χαρακτηρίζει ως "ένα δώρο στον ελληνικό λαό", αφού όπως σημείωσε, "μετά από πάρα πολλά χρόνια μιζέριας, αποκτήσαμε ένα όραμα για σαφή έξοδο από αυτό το οποίο ζούμε. Για μια Ελλάδα φωτεινή".

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ θα μπαίνει στη συζήτηση για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με ένα νομοσχέδιο, εφόσον στη Βουλή υπάρχει δεδηλωμένη, δηλαδή και τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι είναι "τελείως αδύνατον" να βγει η χώρα από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, καθώς όπως λέει "έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο μέχρι το 2022. Μπορεί να είναι άτυπο μνημόνιο. Στην πράξη, όμως, η Ελλάδα με την υπογραφή του κ. Τσίπρα είναι δεσμευμένη για τα επόμενα πέντε χρόνια".