Η ΑΕΚ χρειάστηκε να κάνει και δεύτερη ανατροπή μέσα σε τέσσερις ημέρες, αλλά αυτή τη φορά δεν έφτασε στη νίκη, όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έμεινε στο 2-2 με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ κι έχασε την ευκαιρία να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης από σήμερα, καθώς η Μίλαν νίκησε στις καθυστερήσεις τη Ριέκα με 3-2.

Με Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον στο κέντρο και τον Λιβάια πίσω από τον Αραούχο, η ΑΕΚ είχε δημιουργία αλλά όχι τρεξίματα και στο 17΄ γλίτωσε για πρώτη φορά, με τον Ανέστη να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, σε τετ α τετ με τον Μονσάιν.

Μορφή του αγώνα αναδείχθηκε ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας των Αυστριακών Πάτρικ Πεντς, που έπιανε τα... άπιαστα αλλά στο 28΄ στάθηκε άτυχος, καθώς έβγαλε το τετ α τετ με τον Αραούχο, στη συνέχεια προσπάθησε να απομακρύνει ο Κλάιν αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Κροάτη και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Λιβάια να σημειώνει το πρώτο γκολ του στην Ένωση.


Στο 43΄ όμως, από την κούρσα του Πιρές και την παράλληλη σέντρα η μπάλα πέρασε δίπλα από το πόδι του Τζανετόπουλου και του Βράνιες και ο Μονσάιν την έστειλε στα δίχτυα, ενώ πριν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή.

Ο Τατζούρι υποδέχτηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, ο Μπακάκης δεν πήγε πάνω του κι εκείνος με αριστοτεχνικό σουτ πέτυχε ένα ωραίο γκολ στο 49΄. Ο Χιμένεθ πέρασε τον Γαλανόπουλο, που βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε και στα επόμενα δέκα λεπτά δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες με τον Μάνταλο, τον Αραούχο, τον Λιβάια, τον Βράνιες, έχοντας 17 τελικές προσπάθειες και 10 στον στόχο, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πια εγκατασταθεί γύρω από την περιοχή του Πεντς και στο 90΄, από ασίστ του Αραούχο, ο Λιβάια από οριακή θέση ισοφάρισε.

http://www.naftemporiki.gr