Επιτέλους! Το απίστευτο πρόστιμο των 10 λεπτών, ανά εισιτήριο, που πλήρωνε κάποιος αν τύχαινε να ξεχάσει να το αγοράσει από εκδοτήριο ή περίπτερο, σταματά!


Ως τώρα, όποιος έκοβε εισιτήριο εντός του λεωφορείου του ΟΑΣΘ, αντί για 1 ευρώ, έδινε... 1,10 στα γνωστά μηχανήματα (που δε δίνουν ρέστα). Αυτό σταματά.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, «για να αποκατασταθεί η αδικία τού να μη δίνονται ρέστα από τα μηχανήματα εντός του λεωφορείου, θα εκδίδονται πλέον μόνο συγκεκριμένα εισιτήρια των 50 λεπτών, του 1 ευρώ και των 2 ευρώ».

Πάντως, τα μηχανήματα δε θα αλλάξουν, προς το παρόν, αφού, όπως εξήγησε ο υπουργός, το κόστος αλλαγής των μηχανημάτων εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, είναι πολύ μεγάλο, και αφού θα γίνει στο προσεχές μέλλον διαγωνισμός για την ισχύ ηλεκτρονικού εισιτηρίου ενιαία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.

Υποσχέθηκε ότι, εντός του μήνα, με τα πρώτα 500.000 ευρώ που θα δοθούν από την κυβέρνηση για ανταλλακτικά, θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 100-110 λεωφορεία και εντός του τριμήνου, θα διατεθεί το υπόλοιπο ποσό για την κυκλοφορία άλλων ισάριθμων αστικών.

Επέμεινε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης 240 λεωφορεία, ένα μήνα αργότερα αυτά αυξήθηκαν σε 380 και υπάρχουν άλλα 280 αστικά στο αμαξοστάσιο. Τον ενημερώνουμε ότι, μόλις χθες, στη γραμμή ΚΤΕΛ - Ακροπόταμος, δεν εκτελέστηκαν δύο συνεχόμενα δρομολόγια (στη γραμμή αυτή υπάρχουν, όλα κι όλα, τέσσερα αστικά λεωφορεία και το ένα δρομολόγιο από το άλλο "απέχει"... είκοσι λεπτά της ώρας), με αποτέλεσμα όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν πιο... μακριά από το χωριό Γέφυρα, αφού "έφαγαν" την κρυάδα της αναμονής για 40 λεπτά στη στάση, πήραν το λεωφορείο άλλης γραμμής, που περνά κοντά από τα χωριά τους και κάλεσαν... γνωστούς και συγγενείς να τους πάρουν από εκεί με τα Ι.Χ. τους. Επίσης, μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις και σε γραμμές εντός αστικού ιστού.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών γνωστοποίησε ότι πλέον τους ελέγχους εντός του λεωφορείων του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιούν εργαζόμενοι του Οργανισμού κι όχι εταιρία που παίρνει την εργολαβία, όπως και την καθαριότητα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη λήψη δανείου που θα χρηματοδοτήσει την ανανέωση στόλου των αστικών συγκοινωνιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο.