Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,  37χρονος αλλοδαπός που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.


Η αστυνομία αναζητεί συνεργό του με τον οποίο, σύμφωνα με τις Αρχές, έφερναν ομοεθνείς τους στην Ελλάδα. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας και της παροχής καταλύματος σ΄αυτούς.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από το πρωί σήμερα (10-08-2017), όταν αστυνομικοί εντόπισαν κι ακινητοποίησαν, στην Εγνατία Οδό(στο ύψος των διοδίων Ανάληψης), Ι.Χ. επιβατικό αυτοικίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος, για να το ελέγξουν. Διαπίστωσαν ότι ο συλληφθείς μετέφερε αλλοδαπό χωρίς έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 37χρονος, σε σπίτι στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρείχε κατάλυμα σε ζευγάρι ομοεθνών του, οι οποίοι επίσης στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.  Σύμφωνα με δήλωση των αλλοδαπών, εισήλθαν στη χώρα πριν μερικές ημέρες, δίνοντας αρκετά χρήματα στον 37χρονο και, με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη, σκόπευαν να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βρουν δουλειά.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.